Logistika a sklady

Společnost Gebrüder Weiss dosáhla rekordního počtu zásilek

S více než 1,2 milionem zásilek přepravených v minulém roce, přesáhla společnost Gebrüder Weiss v České republice značně svůj předchozí rekord, vyzdvihuje tak svou důležitou roli v mezinárodní síti Gebrüder Weiss GmbH.

Gebrüder Weiss v České republice se může ohlédnout zpět za úspěšným fiskálním rokem. V roce 2013 navýšil tento poskytovatel přepravních a logistických služeb objem zásilek o 25 procent, na více než 1,2 milionu zásilek. Toto koresponduje s navýšením obratu o 7 procent. Velkým přispěvovatelem tohoto úspěchu jsou pozemní přepravy, které se přičinily o 2/3 celkového navýšení.
 
Oddělení námořních & leteckých přeprav a oddělení logistiky se podílelo každé 20 procenty. Tímto pozitivním obchodním vývojem znovu GW v České republice potvrdila, že je důležitým pilířem pro strategii expanze koncernu Gebrüder Weiss. “Kontinuální vývoj v České republice je pro nás velmi příznivý,” říká na vývoj zásilek Reinhold Grasser, ředitel severního regionu Gebrüder Weiss. “Věříme v sílu ekonomiky této země. Proto také chceme pokračovat v cílených investicích a úspěšném kurzu s tímto mladým a dynamickým týmem, který v České republice máme.” Harald Prohaska,
 
Country Manažer Gebrüder Weiss v České republice dodává: “Navzdory lehké recesi v České republice, se zacílením na tržní trendy a s marketingovými kampaněmi, jsme byli schopni získat nové zákazníky a zapůsobit na ně našimi službami. I díky tomu, že by se měla česká ekonomika dle předpovědí v roce 2014 oživit, společnost Gebrüder Weiss je optimistická v názoru na budoucnost a očekává další růst.”
 
Kontinuální expanse
Mezinárodní přepravní a logistická společnost Gebrüder Weiss se prezentuje v České republice od roku 1992 a od té doby neustále rozšiřuje svou síť poboček ve všech důležitých uzlech v této zemi. V dubnu 2013 byl zahájen provoz v novém sídle společnosti v Jenči u Prahy. Gebrüder Weiss investovala okolo 15 milionů eur do nového překladiště a logistického terminálu, který nabízí jako speciální službu vysoce moderní sklad nebezpečného zboží.
 
Společnost má v Čechách dalších šest poboček. Nedávno byla otevřena nová pobočka v Jablonci nad Nisou. Nabízí kompletní škálu přeprav a logistické služby včetně přikládek a celovozových přeprav GW direct.line. S plánovanou výstavbou pobočky v okolí Brna nabírá Gebrüder Weiss také správný kurs na Moravě. Nový terminal podpoří pozici GW ve střední a východní Evropě.
 

Přečtěte si také

Back to top button