Logistika a sklady

Rostoucí poptávka po nově postavené budově v Prologis Park Bratislava

Nové nájemní smlouvy na více než 16 000 metrů čtverečních; spekulativně postavená budova je nyní ze 70 % pronajatá.

Prologis, Inc., přední mezinárodní vlastník, provozovatel a developer industriálních nemovitostí dnes oznámil, že během prvního čtvrtletí letošního roku podepsal dvě nové nájemní smlouvy v budově DC7 v Prologis Park Bratislava. Budova je nyní ze 70 % pronajatá, k dispozici je v ní jedna volná jednotka o rozměru 7 800 metrů čtverečních
 
Nové nájemní smlouvy zahrnují: 
11 900 metrů čtverečních společnosti DSV, která je vedoucím poskytovatelem přepravních a logistických služeb a působí ve více než 70 zemích světa. Transakci zprostředkovala společnost Cushman & Wakefield; 
4 800 metrů čtverečních společnosti SHT Technopoint, velkoobchodníkovi se sanitárním zařízením. SHT Technopoint je dceřinou společností SHT Gruppe, lídra na rakouském trhu. Transakci zprostředkovala realitní agentura Modesta.
 
Prologis zahájil výstavbu na Slovensku minulý rok, když zaznamenával silnou poptávku po moderních strategicky umístěných nemovitostech při nedostatku prostor ve svém slovenském portfoliu. Společnost má v plánu Prologis Park Bratislava rozšířit o 47 000 metrů čtverečních a první fáze zahrnující 24 500 metrů byla dokončena ve třetím čtvrtletí 2012.
 
Martin Polák, vice president a ředitel společnosti Prologis pro Českou republiku a Slovensko řekl: „Analyzováním trendů na trhu a potřeb našich zákazníků jsme byli schopni identifikovat ten pravý čas pro spekulativní výstavbu. Velmi nás těší správnost našeho rozhodnutí, o které svědčí fakt, že již 70 % prostor v této nemovitosti je pronajato. Chceme i nadále využívat poptávku, která na trhu existuje a zužitkovat ji k dalšímu růstu společnosti.“ Prologis Park Bratislava je strategicky umístěný u prvního výjezdu z dálnice D1 jen 24 kilometrů východně z centra Bratislavy a 2 kilometry od Sence. V tuto chvíli sestává ze sedmi distribučních nemovitostí o celkové rozloze přes 208 000 metrů čtverečních.
 
Mezi stávající zákazníky v tomto parku patří: Carcoustics, Červa Slovensko, ČSAD Invest Logistics, DHL Logistics Slovakia, dm drogerie markt, Lagermax Slovakia, Movianto Slovensko, NAY, Spandex, Tesco International Clothing Brand, Textile House for EURO TRADE, Tinaco a Raben Logistics. Prologis je vedoucím poskytovatelem průmyslových prostor na Slovensku se třemi distribučními parky o celkové rozloze 430 000 metrů čtverečních umístěných v Bratislavě (Senci), Galantě (Gáni) a Novém Městě (údaje platné k 31. prosinci 2012).
 
O společnosti Prologis 
Společnost Prologis Inc. je předním vlastníkem, provozovatelem a developerem průmyslových nemovitostí. Společnost se zaměřuje na globální i regionální trhy v Severní i Jižní Americe, Evropě a Asii. K 31. prosinci 2012 měla společnost Prologis podíl (ať již v podobě úplného vlastnictví či investic a jak na konsolidované bázi, tak formou nekonsolidovaných společných podniků) v nemovitostech a developerských projektech o celkové ploše zhruba 51,5 milionu m2 ve 21 zemích světa. Společnost pronajímá moderní distribuční plochy více než 4 500 zákazníků včetně výrobců, maloobchodních prodejců, přepravců, poskytovatelů logistických služeb a jiných podniků.
 

Přečtěte si také

Back to top button