Logistika a sklady

Novinky DSV

Březnové novinky DSV.

Oodjezdy kamionů a přepravní časy v roce 2013
Koncem loňského a začátkem letošního roku došlo k drobným změnám v odjezdech kamionů zahrniční sběrné služby. Na níže uvedeném odkaze najdete aktuální odjezdové dny v exportu i importu včetně doby doručení. V posledních dvou sloupcích je pro srovnání uvedena doba doručení i u dokládkových a celovozových přeprav.
 
„400 za 400“ výhodné pojištění leteckých a námořních zásilek
V roce 2013 jsme pro vás připravili výhodnější nabídku pojištění leteckých a námořních zásilek.  Nová služba „400 za 400“ znamená, že zaplatíte pojistné pouze ve výši 400 Kč za zásilku do pojistné hodnoty 400 000 Kč (pojistná hodnota = 110% hodnoty zásilky + přepravné).
 
PŘÍKLAD:
Zásilka o hodnotě 150 000 Kč do Indie, přepravné 30 000 Kč
= běžně účtované pojistné 585 Kč
= s pojištěním 400 za 400 zaplatíte pouze 400 Kč
 
Zásilka o hodnotě 300 000 Kč  z Číny , přepravné 50 000 Kč
= běžně účtované pojistné 1140 Kč
= s pojištěním 400 za 400 zaplatíte pouze 400 Kč
 
Rozšíření nabídky leteckých kurýrních zásielk
Divize leteckého oddělení  DSV nabízí ve spolupráci se svými partnery zasílání kurýrních zásilek po celém světě. V posledním roce jsme zaznamenali velký zájem o letecké přepravy kurýrních zásilek, proto jsme se rozhodli ji aktivně nabízet. Oceníte především výhodnou cenu v sytému Servis Economy a rychlost zpracování nabídky s možností pojištění zásilky přímo s naší pojišťovnou DSV Insurance. Tato služba je určena pro všechny firmy, které využívají kurýrních služeb nepravidelně a v malém množství. Pro zákazníky, kteří mají pravidelné přepravy pak nabízíme nastavení podmínek na míru aktuálním potřebám.
 
Co jsou kurýrní zásilky?
– Menší zásilky od 1kg do 50kg
– Zásilky typu door to door (z domu do domu)
Jaké služby vám v přepravě kurýrních zásilek nabízíme?
– Servis Economy = nižší cena, delší doba dodání
– Servis Express = vyšší cena, kratší doba dodání
– Rychlé zpracování nabídky
– On-line sledování zásilky na internetu
– Pojištění zásilek na přání zákazníka za výhodné ceny (DSV Insurance)
 
Dánská DSV koupila společnost Seatainers Group A/S
DSV posiluje svou pozici na dánském přepravním trhu.  13. února podepsala smlouvu o koupi společnosti Seatainers Group A/S (Seatainers Group). Portfolio služeb Seatainers Group zahrnuje skladování, logistická řešení a silniční, leteckou a námořní přepravu. Tyto aktivity se začlení do současné struktury všech divizí DSV. Seatainers Group se specializuje na projektovou logistiku a vytváří rozsáhlé komplexní přepravní projekty například pro odvětví obnovitelných energetických zdrojů.
 
Společnost Seatainers Group má 180 zaměstnanců, z nichž je 150 přímo v Dánsku. Kromě Dánska má společnost kanceláře po celém světě – v USA, Číně, Singapuru, Austrálii a Lotyšsku.  Očekávaný obrat je odhadován v přepočtu na 12 mil. EUR, z toho projekty tvoří 60% příjmů. „Seatainers Group je dobře zavedená dánská společnost a její aktivity skvěle zapadají do činností DSV. Fúzí přepravních projektů a zázemím společností DSV a Seatainers Group vytvoříme velmi silného hráče na trhu, který má v následujících letech velký potenciál růstu,“ říká Jens Bjorn Andersen, CEO DSV Group. Smlouva byla dána k posouzení místnímu úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Obě strany se domluvily, že nezveřejní cenu transakce.
 

Přečtěte si také

Back to top button