Logistika a sklady

Linde MH dodala vozíky na CNG do ČSAD Jihotrans

Společnost Linde Material Handling, přední výrobce manipulační techniky a poskytovatel logistických a skladových řešení, realizoval dodávku nových vysokozdvižných vozíků na stlačený zemní plyn do společnosti ČSAD Jihotrans a.s. České Budějovice.

Vozíky s nosností 4 tuny použije tento stálý zákazník Linde MH pro optimalizaci manipulačních procesů a slibuje si od nich i úspory ve výdajích na pohonné hmoty. Linde MH dodala do ČSAD Jihotrans vysokozdvižné vozíky s označením H40 NG řady 394, které se vyznačují dobrou manévrovatelností, výbornou viditelností obsluhy díky konstrukci stožáru vozíku a v neposlední řadě také vysokým komfortem pro řidiče.
 
Pohon vozíku je na stlačený zemní plyn (CNG) a vozíky budou využívat nedávno otevřenou plnicí stanici CNG postavenou společností Bonett Gas Investment přímo v areálu skláren O-I Manufacturing Czech Republic, v závodě Nové Sedlo, pro který ČSAD Jihotrans logistiku zajišťuje. „Naše vysokozdvižné vozíky Linde MH, které jsme do ČSAD Jihotrans dodali, pomohou k optimalizaci logistických procesů a přinesou významnou úsporu nákladů na pohonné hmoty,“ říká Ing. Jindřich Kotyza, jednatel společnosti Linde Material Handling Česká republika s.r.o., a dodává, „jsme rádi, že se ČSAD Jihotrans připojil k novému trendu, který na trhu s manipulační technikou CNG vozíky představují.“
 
Linde MH vyrábí a na českém trhu nabízí vozíky na CNG od roku 2006. O tom, že pohon na stlačený zemní plyn má budoucnost, hovoří Ing. Jindřich Kotyza: „Úspory nákladů na pohonné hmoty manipulační techniky mohou dosáhnout v porovnání s dieslovými či naftovými motory 40 až 50 %. Proto jsme přesvědčeni, že CNG pohony mají před sebou skvělou budoucnost a například naše společnost v loňském roce přešla i s flotilou osobních firemních vozů na stlačený zemní plyn.“
 
Základní informace o Linde Material Handling Česká republika s.r.o.
Linde MH je komplexní dodavatel manipulační techniky a logistických řešení. Dodává nízkozdvižné a vysokozdvižné vozíky, náhradní díly, regály a regálové systémy na míru, poskytuje autorizovaný servis vozíků a komplexní služby poradenství v oblasti manipulační techniky, navrhuje optimalizaci flotily a logistická řešení. Na českém trhu působí od roku 1990, avšak historie společnosti se datuje již od roku 1904. Od roku 2006 je divize Material Handling součástí skupiny KION Group. Hustá síť prodejních a servisních poboček plně pokrývá celé území České republiky – Linde MH disponuje 14 prodejními místy a více než dvěma desítkami servisních míst.  Společnost Linde MH ČR je certifikována pro systém managementu dle EN ISO 9001:2008, EN ISO 14001:2004 a BS OHSAS 18001:2007. 
 

Přečtěte si také

Back to top button