Logistika a sklady

AWT prodala své neželezniční spediční služby společnosti DSV

Skupina AWT, jeden z největších soukromých poskytovatelů služeb železniční dopravy v Evropě, dnes oznámila prodej neželezničního portfolia služeb, které dosud poskytovala prostřednictvím své spediční společnosti AWT Čechofracht.

Kupujícím je DSV A/S, celosvětově působící dopravní a logistická společnost kotovaná na Kodaňské burze. Podrobnosti týkající se transakce nebyly zveřejněny. „Naše strategie se soustředí na rozvoj nákladní železniční přepravy a souvisejících aktivit ve střední a východní Evropě,“ uvedl generální ředitel AWT Pierre Timmermans. 
 
„Domníváme se, že neželezniční portfolio AWT Čechofracht má nejlepší vyhlídky u jiné společnosti a DSV představuje ideální volbu.“ Neželezniční aktivity AWT Čechofracht zahrnují služby silniční, letecké a námořní spedice, které v posledních letech nijak významně nepřispívaly ani k růstu tržeb ani k zisku AWT. V rámci transakce se 188 zaměstnanců AWT Čechofracht přesune do DSV. Zbylý tým společnosti AWT Čechofracht se bude nadále zaměřovat na železniční přepravu.
 
AWT má 60 let zkušeností s železniční dopravou ve střední Evropě a provozuje rozsáhlý vozový park čítající zhruba 5500 vagonů a 160 lokomotiv. Společnost zároveň provozuje železniční vlečky pro desítky průmyslových podniků, vlastní nezávislý terminál kombinované dopravy v Ostravě-Paskově a zajišťuje železniční spojení mezi střední Evropou a přístavy v severní Evropě, u Jaderského a Černého moře.
 

Přečtěte si také

Back to top button