Logistika a sklady

Skupina Geis úspěšně završila projekt vzdělávání

Projekt vzdělávání zaměstnanců skupiny Geis, který v roce 2010 získal dotaci z ESF v rámci OP LZZ, byl v dubnu letošního roku úspěšně uzavřen.

Projekt „Rozvoj lidského potenciálu a zvýšení konkurenceschopnosti společnosti Geis CZ“, který byl realizován díky dotaci z programu Evropského sociálního fondu v rámci OP LZZ, probíhal ve skupině Geis dva roky. Byl zaměřen na vzdělávání všech skupin zaměstnanců, kteří podle svého zařazení absolvovali školení s konkrétní tématikou. Projekt zahrnoval 63 vzdělávacích celků, ve kterých bylo proškoleno 365 zaměstnanců.  
 
„Část projektu se zaměřovala na zvyšování odbornosti v konkrétních oblastech, například školení pracovníků oddělení informačních technologií, ekonomického oddělení, ale také školení řidičů či skladových manipulantů,“ uvádí Iveta Tyšerová, HR specialistka skupiny Geis. „Další oblastí bylo školení tzv. měkkých dovedností, jako komunikace se zákazníky, vedení a motivace týmů a zvládání stresových situací,“ doplňuje Iveta Tyšerová. Velmi důležitou součástí projektu byly jazykové kurzy, které probíhaly průběžně po celou dobu realizace projektu.
 
„Skupina Geis vždy dbala na zvyšování kvalifikace svých zaměstnanců. Tento projekt nám však umožnil zvýšit intenzitu vzdělávání a přinesl nový pohled na tuto oblast personální práce. I po uzavření projektu pokračujeme ve velmi podobném systému vzdělávání, který jsme realizovali v jeho rámci,“ dodává Iveta Tyšerová. Vedení skupiny Geis hodnotí dokončený projekt jako úspěšný a velice efektivní. Na základě této zkušenosti dostalo personální oddělení skupiny Geis „zelenou“ pro přípravu nového projektu, se kterým se bude ucházet o získání dalších dotací.
 
Krátké info o skupině Geis
Skupina Geis má hlavní sídlo v německém Bad Neustadtu. Od svého založení v roce 1948 se neustále rozvíjí. Holding, který řídí přímo majitelé, je dnes  globálním poskytovatelem komplexních logistických služeb. Zaměstnává kolem 3 500 lidí a v roce 2011 vygeneroval obrat cca 750 miloinů EUR. Do holdingu patří společnosti v Německu, Švýcarsku, Lucembursku, Rakousku, Polsku, České republice a na Slovensku. Hlavní oblasti podnikáni: Road (balíkové/paletové/kusové/celovozové přepravy), Logistics (skladová logistika, výroba obalů) a Air+Sea (letecké a námořní přepravy, speciální projekty přeprav).
 

V České republice patří do skupiny Geis firmy Geis CZ s.r.o., Geis Parcel CZ s.r.o., Geis CZ Air+Sea s.r.o. a Spedition Feico, spol. s r.o. Na Slovensku je to Geis SK a Geis Parcel SK. Česko-Slovenská část skupiny zaměstnává více než 1000 pracovníků na 28 pobočkách a specializovaných logistických pracovištích, a v roce 2011 dosáhla obratu 3,2 miliardy CZK.

 

Přečtěte si také

Back to top button