Logistika a sklady

Prologis pronajal 18 000 metrů čtverečních v Prologis Park Bratislava

Prologis, Inc., mezinárodní vlastník, provozovatel a developer industriálních nemovitostí, oznámil, že podepsal tři nájemní smlouvy na plochu o celkové rozloze 18 000 metrů čtverečních v Prologis Park Bratislava.

Nejnovější transakce v Prologis Park Bratislava zahrnují:
12 000 metrů čtverečních pronajatých rodinné logistické společnosti, která poskytuje skladové, překládkové a přepravní služby a řešení šitá na míru v Rakousku, Slovensku a České republice. Společnost obnovila smlouvu o pronájmu 8 400 metrů čtverečních a rozšířila ji o dalších 3 600 metrů čtverečních v budově DC 3;
 
4 800 metrů čtverečních rozšíření plochy v budově DC 3 pronajaté společností Raben Logistics Slovakia, která je součástí Raben Group a která je logistickým operátorem poskytujícím služby ve skladování, mezinárodní přepravě po silnici a domácí distribuci. Raben má již v pronájmu 7 777 metrů čtverečních v budově DC 5; a
 
1 200 metrů čtverečních rozšíření pronajaté plochy společností Carcoustics Slovakia. Tato společnost působí po celém světě a zabývá se akustickými řešeními v automobilovém průmyslu i v dalších průmyslových odvětvích. Společnost si nyní pronajímá 6 450 metrů čtverečních v budově DC 2.
 
„Tyto expanze posilují stabilitu našeho portfolia v Bratislavě,“ řekl Martin Polák, vice prezident a market officer společnosti Prologis pro Českou republiku a Slovensko. „Naše strategicky umístěné budovy a pozemky na Slovensku nám umožňují i nadále uspokojovat potřeby našich stávajících zákazníků.“
 
Stávajícímí zákazníky v tomto parku jsou například společnosti: Červa Slovensko, ČSAD Invest Logistics, DHL Logistics Slovakia, dm drogerie markt, Lagermax Slovakia, Movianto Slovensko, NAY, Spandex, Tesco International Clothing Brand, Textile House for EURO TRADE a Tinaco.
 
Prologis je vedoucím poskytovatelem distribučních nemovitostí na Slovensku se třemi distribučními parky o rozloze přesahující 404 000 metrů čtverečních, které jsou umístěny v Senci, Galantě (Gáni) a Novém Městě (údaje platné k 31. prosinci 2011).
 
O společnosti Prologis
Prologis, Inc. je přední mezinárodní vlastník, provozovatel a developer industriálních nemovitostí, který se zaměřuje na celosvětové i regionální trhy napříč severní a jižní Amerikou, Evropou a Asií. Ke 31. prosinci 2011 společnost vlastnila či měla investice, ať již na konsolidované bázi, nebo prostřednictvím nekonsolidovaných joint ventures, nemovitosti a developerské projekty s celkovým odhadovaným objemem 55,7 milionů metrů čtverečních (600 milionů stop čtverečních) ve 22 zemích. Společnost pronajímá moderní distribuční nemovitosti více než 4 500 zákazníků včetně výrobců, maloobchodníků, přepravních společností, poskytovatelů logistiky třetím stranám a dalších podniků.
 

Přečtěte si také

Back to top button