Logistika a sklady

Prologis a Hines oznámily dokončení prodeje přibližně 164 000 metrů čtverečních

Prologis a Hines oznámily dokončení prodeje přibližně 164 000 metrů čtverečních z polského portfolia Prologis společnosti Hines Global REIT Poland Logistics Holdings I LLC.

Prologis, Inc., mezinárodní vlastník, provozovatel a developer industriálních nemovitostí a Hines, soukromě vlastněná realitní společnost zabývající se investicemi do realit, developmentem a property managementem po celém světě, dnes oznámili uzavření transakce, při které bylo prodáno 163 796 metrů čtverečních nemovitostí z portfolia společnosti Prologis společnosti Hines Global REIT Poland Logistics Holdings I LLC. Souhrnná cena prodeje byla přibližně 130 milionů dolarů.
 
Portfolio sestává z 11 nemovitostí – deseti budov a jednoho pozemku, které jsou umístěny ve čtyřech distribučních parcích společnosti Prologis: Prologis Park Varšava, Prologis Park Varšava III, Prologis Park Wroclaw II a Prologis Park Bedzin. Dvě z budov byly z portfolia Prologisu, pět z Prologis European Properties (Euronext: PEPR) a čtyři z Prologis European Properties Fund II. Průměrná obsazenost těchto nemovitostí je 92,8 %.
 
Hines Poland bude sloužit jako asset manager a property manager jménem vlastníka, Hines Global REIT. Hines přebranduje tyto parky, dříve známé jako Prologis Parky, na „Distribuční parky“ v rámci  brandovací strategie aplikované společností Hines v Brazílii na jejím tamním portfoliu 13 logistických nemovitostí.
 
Mieczysław Godzisz, senior managing director společnosti Hines v Polsku řekl: “Industriální parky jsou pro Hines Global REIT skvělou akvizicí zejména díky síle nájemců a kvalitě nemovitostí. Kvalita a profesionalita týmu společnosti Prologis velmi usnadnila celý proces akvizice. Tato transakce nám vytvořila skvělou platformu pro budoucí podnikání v regionu.
 
„Jsme velmi potěšeni uzavřením této transakce s Hines Global REIT, kterou společnost získala portfolio vysoce kvalitních industriálních nemovitostí se skvělou obsazeností, které jsou umístěné po celém Polsku. Prologis díky tomu naopak může i nadále sledovat svou investiční strategii a může přesměrovat svůj kapitál,“ řekl Ben Bannatyne, managing director společnosti Prologis pro střední a východní Evropu.
 
U této transakce Prologis zastupovala společnost Jones Lang La Salle. Prologis je lídrem na trhu logistických a distribučních nemovitostí v Polsku, kde nabízí více než 2,1 milionu metrů čtverečních plochy rozmístěné ve 26 distribučních parcích (k 31. prosinci 2011).

O společnosti Prologis
Prologis, Inc. je přední mezinárodní vlastník, provozovatel a developer industriálních nemovitostí, který se zaměřuje na celosvětové i regionální trhy napříč severní a jižní Amerikou, Evropou a Asií. Ke 31. prosinci 2011 společnost vlastnila či měla investice, ať již na konsolidované bázi, nebo prostřednictvím nekonsolidovaných joint ventures, nemovitosti a developerské projekty s celkovým odhadovaným objemem 55,7 milionů metrů čtverečních (600 milionů stop čtverečních) ve 22 zemích. Společnost pronajímá moderní distribuční nemovitosti více než 4 500 zákazníků včetně výrobců, maloobchodníků, přepravních společností, poskytovatelů logistiky třetím stranám a dalších podniků.
 
O společnosti Hines
Hines je soukromě vlastněnou realitní společností zabývající se investicemi do nemovitostí, developmentem a správou nemovitostí s působností po celém světě. Bývalé i současné portfolio projektů, které jsou v přípravě, dostavěné, získané a spravované pro třetí strany zahrnuje 1 147 nemovitostí o rozloze více než 462 milionů čtverečních stop ploch kancelářských, rezidenčních, smíšených, industriálních, hotelových, zdravotnických a sportovních, stejně tak i velkých nově vybudovaných komunit a land developmentu. S kancelářemi ve 108 městech v 18 zemích a kontrolovanými aktivy ceněnými na přibližně 23,4 miliardy dolarů je Hines jednou z největších realitních organizací na světě. V San Diegu a Orange counties Hines vlastní a spravuje čtyři miliony stop čtverečních, včetně Petco Park, La Jolla Commons a 525 B Street v centru San Diega. Hines je také světovým lídrem v trvale udržitelných realitních strategiích s rozsáhlými zkušenostmi se systémy hodnocení ekologičnosti budov, jako jsou LEED®, ENERGY STAR®, BREEAM, Haute Qualité Environnementale a DGNB. Pro více informací navštivte www.hines.com.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button