Logistika a sklady

DACHSER posiluje kapacity ve Španělsku a v Maroku

Mezinárodní logistický provider DACHSER investoval do rozšíření svých skladových kapacit ve Španělsku a v Maroku.

Ve třech španělských regionech a na marockém pobřeží vytvořil dalších téměř 30 000 m2 skladových ploch určených především pro kontraktní logistiku.
DACHSER vytvořil nové kapacity v Maroku – investoval zde do rozšíření a modernizace své pobočky v Mohammedii. Od května 2018 tato pobočka konsoliduje mezinárodní a tuzemské přepravy, poskytuje kontraktní logistiku a služby na míru svým zákazníkům i celní odbavení. V důsledku silného nárůstu mezinárodních přeprav a tím i maximálního vytížení skladu v DACHSER Casablanca se společnost rozhodla převést část aktivit do pobočky v Mohammedii. Centralizací přepravních a logistických služeb DACHSER v Maroku optimalizoval své zdroje a vytvořil nové synergie. Rozšířené a zmodernizované prostory nyní nabízejí 14 250 m2. Pobočka v Casablance nadále zůstává hlavním sídlem společnosti DACHSER v Maroku a pobočkou pro služby letecké a námořní přepravy.
 
DACHSER rozšířil také svoji síť přepravních a skladových kapacit na severovýchodě Španělska. Společnost na Pyrenejském poloostrově disponuje hustou logistickou sítí a před nedávnem uvedla do provozu dalších celkem 26 660 m2 nových logistických ploch ve třech nových skladech. Dva z nich se nacházejí poblíž Zaragozy v obchodní zóně Plaza a v průmyslové zóně Malpica. Třetí sklad je umístěn v regionu La Rioja ve městě Logroño, zde díky této investici DACHSER zdvojnásobil prostory určené pro přepravy a ztrojnásobil kapacitu pro zpracování balíkových zásilek.
 
„Z České republiky do Španělska provozuje naše společnost pravidelnou denní linku sběrné služby. Díky optimálnímu nataktování můžeme našim zákazníkům nabídnout excelentní doručovací časy, například do Barcelony doručujeme paletové i malé kusové zásilky našich českých zákazníků již do 48 hodin,“ vysvětluje Ing. Jan Polter, MBA, obchodní a marketingový ředitel DACHSER Czech Republic a.s., a dodává, „posílení logistické sítě a skladovacích kapacit ve Španělsku tedy představuje přidanou hodnotu i pro české exportéry.“ Do Maroka pak proudí zásilky z České republiky přes francouzskou pobočku ve Štrasburku nebo přes portugalské Porto.
 

Přečtěte si také

Back to top button