Logistika a sklady

Společnosti GEFCO a TALAN se spojují aby vytvořili společný podnik v oblasti servisní techniky pro automobilový trh

Skupina GEFCO, globální poskytovatel služeb v oblasti dodavatelských řetězců pro průmysl a přední evropský poskytovatel logistických služeb pro automobilový průmysl se spojuje se společností TALAN, předním evropským hráčem v oblasti agilního transformačního poradenství. Společně budou obě firmy navrhovat a nabízet řešení pro automobilový trh.

Společnosti GEFCO a TALAN podepsaly memorandum o spolupráci, jehož cílem je nabídnout řešení spojující digitální a fyzikální technologie pro automobilový průmysl. Součástí dohody je vytvoření společného podniku, který oběma partnerským subjektům umožní propojit odborné znalosti a know-how v dané oblasti- GEFCO přispěje svou kvalifikací lídra v oblasti automobilové logistiky, znalostí B2B trhů a také silou své mezinárodní sítě, TALAN nabídne znalosti z oblasti nových informačních technologií, např. internet věcí, umělá inteligence a blockchain i agilní metody.
 
„Společný podnik, který s firmou TALAN zakládáme, přináší rozhodující pokrok v oblasti automobilové logistiky. Ta je již nyní od základu měněna díky masivnímu využívání digitálních technologií,“ zdůraznil Luc Nadal, předseda představenstva společnosti GEFCO. „Spolupráce partnerů, jejichž schopnosti se navzájem doplňují, jde ruku v ruce s naší strategií rozvoje inovací a je klíčem k budoucímu růstu společnosti.“
 
Jedním ze strategických cílů společnosti GEFCO je kontinuální podpora inovací v rámci Skupiny, stejně jako při spolupráci s externími partnery. GEFCO se chce stát lídrem i v oblasti transformace segmentu logistiky a přepravy. Důkazem je i nedávno uzavřené partnerství s technologickým akcelerátorem Techstars.
 
„Vytvoření společného podniku s firmou GEFCO představuje novou etapu dlouhodobé oboustranné spolupráce. V době, která vyžaduje odvážný přístup, budujeme nové formy podnikání tím, že nabízíme naše technologické znalosti v duchu kolektivní inteligence ve spolupráci s našimi partnery,“ uvedl Mehdi Houas, předseda skupiny TALAN.
 
Společný projekt podporuje politiku inovace, kterou se skupina TALAN řídí již od svého vzniku a posiluje ji svou prací pro velké poskytovatele služeb a společnosti prostřednictvím inovativních řešení. A protože je kolektivní inteligence součástí DNA společnosti TALAN, podporuje iniciativy, které povzbuzují zaměstnance, aby společně pracovali na využívání technologií dneška a podíleli se na tvorbě systémů budoucnosti.
 

Přečtěte si také

Back to top button