Logistika a sklady

DACHSER investoval 5 milionů eur do nového skladu na Slovensku

Mezinárodní poskytovatel logistických služeb DACHSER Slovakia spustil provoz nové skladové haly v Lozorně nedaleko Bratislavy. Projekt, do kterého společnost investovala 5 milionů eur, je součástí celoevropské růstové strategie celé skupiny DACHSER.

Výstavbou nové haly se pobočka v Lozorně rozrostla na celkovou plochu 64 000 m2. „Rozhodnutí o rozšíření naší pobočky bylo výsledkem důkladné analýzy. Cílem je poskytnout našim zákazníkům ještě efektivnější logistické služby v nejmodernějších prostorech a s využitím nejlepších technologií,“ vysvětluje Roman Stoličný, Managing Director a člen představenstva DACHSER Slovakia.
 
Kapacita nové haly je 12 tisíc paletových míst na ploše 6 700 m2, skladová výška činí 14,5 metru a k dispozici je 13 ramp pro vykládku a nakládku kamionů. Budova je vybavená nejmodernějšími technologiemi: automatickou balicí linkou, EPA prostorem pro manipulaci s materiálem citlivým na statickou elektřinu, je zde umístěná i speciální zóna pro VAS (Value Added Services – služby s přidanou hodnotou), která splňuje i náročné VDA standardy pro automobilový průmysl. Hala je napojená na stávající cross dock. Samozřejmostí je instalace IT aplikací, které byly vyvinuté přímo společností DACHSER v souladu s jejími globálními standardy. Nová skladová hala vytvořila přibližně 30 nových pracovních míst. DACHSER tak nyní v Lozorně zaměstnává téměř 100 lidí.
 
Stejně jako Überherrn v Německu a Clermont-Ferrand ve Francii funguje logistické centrum v Lozorně také jako eurohub a je proto nepostradatelnou součástí evropské sítě DACHSER. Eurohuby působí jako spojovací články v rámci celé sítě, jsou ideálně situované pro distribuci do okolních zemí a probíhá zde konsolidace zásilek. 
 
„Jsme velmi rádi, že se díky této investici význam pobočky v Lozorně v celoevropském kontextu ještě zvýšil,“ říká Roman Stoličný, a dodává: „V současné době tady nabízíme pro všechny naše zákazníky 45 každodenních přímých linek sběrné služby, které zabezpečují spojení se 14 zeměmi Evropy včetně České republiky.“ 

Přečtěte si také

Back to top button