Logistika a sklady

Balíkový přepravce GLS otevřel již 200. ParcelShop, do roka chce jejich počet zdvojnásobit

Evropský balíkový přepravce GLS otevřel v České republice již svůj 200. ParcelShop, a to v Blansku.

Výdejní a podací místa GLS provozovaná pod tímto názvem majiteli malých a středních kamenných obchodů se těší oblibě pro svoji snadnou dostupnost v blízkosti pracoviště nebo domova. Majitelům obchodů zase provozování ParcelShopů přináší nové zákazníky. Celkový počet ParcelShopů v České republice chce GLS letos navýšit na 400.
 
Počet ParcelShopů společnosti GLS v Česku neustále roste, na začátku dubna vystoupal už na celkových 200. Hlavním důvodem jejich obliby je možnost podání nebo vyzvednutí zásilky v krátkém čase, bez čekání ve frontě a s časovou flexibilitou, kterou kamenné obchody provozující ParcelShopy poskytují. Díky tomu se celkový počet všech ParcelShopů GLS v celé Evropě během více než 20 let rozrostl na více než 16 000.
 
GLS stále přijímá nové partnery
Princip fungování ParcelShopu umožňuje prospěšnou symbiózu tří stran: „Veřejnost získává rychlou a pohodlnou službu v místě svého bydliště nebo pracoviště, GLS snadnější obsluhu privátní klientely a provozovatel ParcelShopu mimo příjmu z této činnosti hlavně nové potenciální zákazníky, kteří u něj mohou nakoupit,“ uvádí Pavel Včela, ředitel společnosti GLS Česká republika, a dodává: „Zavedený systém se za uplynulé roky velmi osvědčil, v Česku nyní provozujeme už 200 ParcelShopů a do sítě neustále přijímáme nové spolehlivé partnery, kteří nám pomohou naši síť vhodně zahustit.
 
Rozšíření třídicího centra a obměna vozů
Na rostoucí potřeby trhu reaguje česká GLS také stavebním rozšířením centrálního třídicího centra v Jihlavě, dalšími investicemi do třídících technologií a otevřením 3 nových regionálních dep, jejich celkový počet tak dosáhne 22. GLS také bude pokračovat v rozšiřování a obměně vozového parku, aby průměrné stáří využívaných vozů nepřesahovalo 3 roky.

Přečtěte si také

Back to top button