Logistika a sklady

DHL Supply Chain je Firmou pro zdraví

Společnost DHL Supply Chain, specialista na smluvní logistiku v rámci skupiny Deutsche Post DHL, získala v České republice ocenění Firma pro zdraví.

Certifikát převzala personální ředitelka DHL Supply Chain Gabriela Kahounová z rukou místopředsedy Senátu Parlamentu ČR Iva Bárka, náměstkyně ministra zdravotnictví Marie Šteflové a ředitelky organizace Firma pro zdraví Yvony Hartlové. Slavnostní předání proběhlo v rámci konference Péče o zdraví zaměstnanců pořádané 3. dubna na půdě Senátu Parlamentu ČR.  
 
„Zdraví je to nejcennější, co v životě máme. Každý zaměstnavatel by si měl v dnešní době uvědomit, že péče o zaměstnance je nedílnou součástí celého pracovního prostředí. Když je zaměstnanec zdravý a v pohodě, tedy wellbeing, je spokojenější, šťastnější, výkonnější a aktivnější. Firma pro zdraví nám pomáhá uvědomit si tyto aspekty i během pracovního života. Z toho důvodu jsme se aktivně zapojili do programu Firma pro zdraví v rámci Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí ministerstva zdravotnictví,“ vysvětluje G. Kahounová.  
 
DHL Supply Chain získala certifikát za sérii workshopů Dny zdraví DHL, které vycházejí z programu Deutsche Post DHL, jehož součástí jsou čtyři pilíře: Edukace a povědomí, Prevence a screening, Tělesná kondice a Návyky a závislosti. Dny zdraví probíhají ve všech šestnácti pobočkách společnosti v České republice. „V minulém roce mohli zaměstnanci využít například nutriční poradenství, diagnostiku složení těla či vyšetření očním lékařem. Akce se setkaly s obrovským zájmem, proto se chystáme v letošním roce nabídku ještě rozšířit o konzultaci s fyzioterapeutkou a měření tlaku. Stálý důraz chceme klást na změny vedoucí k zdravějšímu životnímu stylu,“ doplňuje G. Kahounová.
 
Nezisková organizace Firma pro zdraví udělením značky oceňuje společnosti, které jsou inspirací v prosazování zdravého životního stylu na pracovištích. Používat prestižní značku Firma pro zdraví lze pouze na základě prokazatelného naplňování filozofie této značky. Základním materiálem pro program Firma pro zdraví je Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí Ministerstva zdravotnictví ČR shrnutá v dokumentu Zdraví 2020. Hlavním cílem strategie je k roku 2020 zlepšit zdravotní stav české populace a podpořit zájem široké veřejnosti, obcí a podniků o posilování zdraví a předcházení vzniku nemocí.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button