Logistika a sklady

DHL vyvíjí moderní a trvale udržitelné distribuční centrum pro společnost Eaton

DHL Supply Chain, specialista na smluvní logistiku v rámci koncernu Deutsche Post DHL Group, zahájil výstavbu nového distribučního centra pro svého zákazníka Eaton, globálního specialistu na řízení energií.

DHL Supply Chain vybuduje v Rheinbachu nedaleko Bonnu vysoce automatizovaný sklad s plochou 35 000 m2. Areál bude uveden do provozu na začátku roku 2019. Oficiální slavnostní položení základního kamene se uskutečnilo za přítomnosti Stefana Raetze, starosty Rheinbachu, Oscara de Boka, generálního ředitele společnosti DHL Supply Chain pro oblast MLEMEA, Karstena Schwarze, generálního ředitele společnosti DHL Supply Chain pro oblast Německa a Alp, Franka Campbella, prezidenta společnosti Eaton EMEA, zodpovědného za elektrotechnickou divizi, a Klause Gäba, viceprezidenta společnosti Eaton EMEA, zodpovědného za dodavatelské řetězce.
 
„Zahájení výstavby nového skladu v Rheinbachu je dalším důležitým krokem v našem strategickém partnerství. DHL v jeho rámci pro Eaton buduje a řídí tři integrovaná, vysokovýkonná distribuční centra v Evropě,“ vysvětluje Karsten Schwarz. „Tato investice odráží důvěru a strategické partnerství mezi námi a společností Eaton, která již po celé uplynulé desetiletí využívala naše logistické know-how.“
 
DHL bude v následujících letech podporovat evropskou elektrotechnickou obchodní divizi společnosti Eaton třemi distribučními centry v Německu, Velké Británii a České republice. Nový areál ve Velké Británii zahájil provoz pro společnost Eaton na začátku roku 2018 a v současnosti probíhá modernizace a rozšíření logistického areálu v České republice. Nový provoz v Rheinbachu bude sloužit zejména západoevropským zákazníkům společnosti Eaton, jimž bude poskytovat nejlepší možné služby.
Strategicky umístěný sklad nabídne spojení ke všem druhům dopravy a zaručí efektivní dodávky v mezinárodním měřítku díky geografické blízkosti celního přístavu Duisburg/Venlo. Sklad v Rheinbachu umožní krátké doby obrátky pro hlavní evropské trhy díky svému spojení s nedalekými centry DHL Freight a DHL Parcel a bude přizpůsoben požadavkům mnoha odvětví.
 
Společnost DHL Supply Chain vyvinula s firmou Eaton komplexní koncept distribučního centra, který zahrnuje veškeré aspekty od plánování, návrhů a vybavení až po uvedení do provozu a samotný provoz. Sklad bude vybaven nejmodernějšími technologiemi s vysokou úrovní automatizace. Díky tomu poskytne společnosti Eaton maximální flexibilitu a na míru střižená logistická řešení. Jeho poloha také zkrátí celkovou dobu potřebnou k expedici skladovaných produktů a svou optimalizovanou a zjednodušenou logistickou strukturou poskytne významnou přidanou hodnotu pro zákazníka.
 
Výstavba bude probíhat v souladu se Zlatým standardem 2015 Německé společnosti pro trvale udržitelnou výstavbu (DGNB). V areálu a jeho budovách naleznou uplatnění technologie pro řízení energie společnosti Eaton, které umožní splnit požadavky výše uvedeného standardu. Jedná se především o hlavní a nouzové LED osvětlení, záložní zdroje a elektrické rozvody nízkého a středně vysokého napětí. Tento přístup zajistí bezpečný, spolehlivý a efektivní provoz skladu. Minimalizací spotřeby energií v budově a jejího celkového vlivu na životní prostředí dojde k naplnění cílů obou společností v oblasti trvalé udržitelnosti.  
 
„Ve společnosti DHL jsme nalezli dokonalého ekologicky orientovaného partnera. Stejně jako Eaton i DHL se snaží zlepšovat životy lidí a chránit životní prostředí svými inovacemi, službami, technologiemi a know-how. Tato nová budova je jasnou ukázkou našeho společného přístupu, který směřuje k realizaci našich cílů v oblastech růstu a trvalé udržitelnosti,“ říká Klaus Gäb. „S tímto vysoce automatizovaným a moderním skladem hodláme posunout služby a spokojenost našich zákazníků na ještě vyšší úroveň po celé západní Evropě.“
Nový sklad také potvrzuje zaměření společností DHL a Eaton na podporu širšího regionu Bonnu. Většina zaměstnanců společnosti Eaton přejde do nového skladu po jeho dokončení z dosavadního distribučního centra v Meckenheimu. Tato investice bude navíc v budoucnosti vytvářet další pracovní místa.

Přečtěte si také

Back to top button