Logistika a sklady

Gebrüder Weiss vyvíjí logistická řešení pro automobilový průmysl

Logistický poskytovatel propojuje mnoho let zkušeností v automotive logistice / úspěšné partnerství s Magna Steyr.

Mezinárodní přepravní a logistická společnost Gebrüder Weiss pokračuje v expanzi svého působení pro oblasti automotive. Oddělení společnosti Competence Cluster Automotive analyzuje specifické požadavky automobilového průmyslu a vyvíjí řešení pro výrobce, dodavatele a obchodníky pro celý dodavatelský řetězec. Spektrum služeb se rozpíná od běžného skladování, nákupu a distribuční logistiky včetně just-in-time dodání přímo do výroby přes in-house logistiku až po pokrytí mezinárodních regionů přepravami. V současnosti je celkem 70 poboček Gebrüder Weiss, kde se poskytují služby pro zákazníky z oboru automotive.
 
Řešení pro celý dodavatelský řetězec
“Dnešní vozidlo se skládá z různých komponentů, kterých je přes 10 000 – což je pro mezinárodní výrobce automobilů a jejich dodavatele velkou výzvou. S naším know-how a globální sítí poboček jsme v pozici, kdy můžeme velmi dobře koordinovat tyto komplexní logistické procesy a dodávat produkty “just in time” do výrobních linek našich zákazníků” říká Alexander Slovak, Cluster Manager Automotive u Gebrüder Weiss. Různé koncepty jako je elektřina, biopalivo a vodík, stejně tak jako současný vývoj autonomního řízení vozidla vedou také k bližší vazbě mezi automobilovým a hi-tech průmyslem. Gebrüder Weiss má také mnoho let zkušeností v tomto odvětví, ve smyslu schopnosti využít důležitých synergií mezi logistickými požadavky obou logistických sektorů.
 
Individuální nakup logistiky pro společnost MAGNA
Jak efektivně fungují logistické procesy, můžeme vidět na příkladu automobilového dodavatele Magna Steyr. Gebrüder Weiss přepravuje autodíly v zastoupení od více než 400 dodavatelů z celého Německa do centrální výroby v Grazu a do dalších čtyř Magna závodů ve Štýrsku – s pevným trváním a vysokou flexibilitou s různícím se objemem výroby. “Přepravovat všeobecný náklad je náročné, neboť je zde zapojeno mnoho dodavatelů. Pouze jedna chyba naruší plynulost výroby a může zapříčinit značné extra náklady. A proto je nezbytné pracovat přesně a nepřetržitě na vylepšení procesů na dlouhodobě udržitelných základech” říká Alfons Dachs-Wiesinger, ředitel logistických služeb u Magna Steyr.
 
S téměř 6500 zaměstnanci, 150 vlastními pobočkami a obratem 1,36 miliard EUR (2016) se společnost Gebrüder Weiss řadí k vedoucím přepravním a logistickým společnostem v Evropě. Gebrüder Weiss je držitelem mnoha ocenění. V posledních letech např. Brand Leader Award za trvalé úsilí ve východní Evropě. Za herní aplikaci „Logistics Expert“ získala firma cenu Deutscher Preis für Onlinekommunikation (německá cena za online komunikaci), rakouskou pečeť Great Place to Work (vynikající místo pro práci) a Bester Arbeitgeber für Lehrlinge (nejlepší zaměstnavatel učňů). V péči o zaměstnance nezůstávají pozadu ani české pobočky. Starají se o jejich vzdělávání – zajišťují jim nejrůznější školení a jazykové kurzy – i o volnočasové aktivity. Se širokým spektrem ekologických, ekonomických a sociálních opatření je dnes rodinná společnost, jejíž historie v oboru dopravy sahá více než 500 let do minulosti, také předním představitelem trvale udržitelného rozvoje.

Přečtěte si také

Back to top button