Logistika a sklady

P3 vstupuje do roku 2018 s dalším průmyslovým parkem v Ústeckém kraji

Průmyslový developer P3 přivítal do svého českého portfolia nový přírůstek v Ústeckém kraji – park P3 Lovosice Cargo.

Jeho kapacita je nyní plně obsazená stávajícím, dlouhodobým nájemcem, který má na rozloze 43 500 m² kompletní zázemí, včetně kanceláří. P3 budovu odkoupilo od společnosti HB Reavis. Nový park je umístěn nedaleko mezinárodního terminálu kontejnerové dopravy, na který je přímo napojen železniční vlečkou. Výbornou dopravní dostupnost umocňuje napojení na exity 45 a 48 nedávno dokončené dálnice D8.
 
V blízkosti P3 Lovosice Cargo leží také stávající areál parku P3 Lovosice, jehož koupi společnost oznámila v srpnu 2017 a už v listopadu téhož roku pro něj získala prvního nájemce.
 
„Dostavbu první budovy stávajícího parku P3 Lovosice předpokládáme v červnu letošního roku. O lokalitu evidujeme zájem od samého počátku, a to nejen díky výborné dopravní dostupnosti. Svědčí o tom i to, že svého prvního nájemce, FM Logistic, park získal tři měsíce od oznámení koupě pozemku. Další akvizice v Lovosicích v poměrně kratkém čase podle nás dobře dokládá, jaký potenciál tato lokalita má,“ komentuje Tomáš Míček, ředitel P3 pro Českou republiku.
 
Po dokončení P3 Lovosice tak bude P3 v oblasti vlastnit více než 168 tisíc metrů čtverečních pro skladování a lehkou výrobu ve dvou areálech. Tyto průmyslové parky by Ústeckému kraji mohly přinést několik stovek nových pracovních míst.
 
Dostupnost pracovní síly významně přidává oběma P3 parkům na atraktivitě, vzhledem k tomu, že většina společností se potýká s dlouhodobým problémem nedostatku kvalitních pracovníků. Parky jsou pro zaměstnance dobře dostupné díky blízké autobusové i železniční zastávce, a i cesta z centra města ať už pěšky, či na kole, zabere pár minut. Dobrá dopravní dostupnost odráží přístup P3 k udržitelnému developmentu průmyslových areálů.
 
Atraktivitu parků zvyšuje i jejich umístění nedaleko německých hranic. Kousek za hranicemi se nacházejí průmyslové zóny v Lipsku a Drážďanech, zaměřené zejména na automobilový průmysl. Přítomnost lovosického přístavu otevírá i možnost vodní dopravy po Labi.

Přečtěte si také

Back to top button