Logistika a sklady

Logistická společnost Nika Logistics, která je nově součástí holdingu Šmídl, se rozšiřuje

Nika Logistics, dceřiná společnost holdingu Šmídl a soukromá česká logistická a dopravní společnost, se rozšiřuje. Společnost si pronajala zcela nový sklad o ploše 11 444 m2 a dalších 288 m2 kancelářských ploch v Logistika parku Pardubice – Černá za Bory.

„Pro vybudování skladovacích prostor v Logistika Parku v Černé za Bory jsme se rozhodli na základě výborné polohy i dopravní dostupnosti. Již nyní máme nasmlouváno využití většiny kapacity pro naše dlouholeté partnery. Důležitá pro nás byla i možnost dalšího růstu skladovací plochy. Předpokládáme, že nová hala v Černé za Bory pro nás do budoucna bude stejně klíčová, jako logistická centra ve Vysokém Mýtě a Liberci,” uvedla Martina Šmídlová, jednatelka holdingu Šmídl.
 
„Logistika Park v Pardubicích pokračuje v dalším rozvoji svého areálu. Po dokončení nového skladu třídy A v loňském roce (11 000 m2) zahájila výstavbu druhé budovy o výměře téměř 12 000 m2 skladových a kancelářských prostor pro nového nájemce NIKA Logistics. Je skvělé sledovat revitalizaci brownfieldů na tak strategickém místě, což současně pomáhá podpořit další růst místních firem a jejich zákazníků,“ dodává Miroslav Kotek, Associate Director industriálního oddělení realitní poradenské společnosti JLL, která transakci zprostředkovala.
 
Průmyslový trh v Pardubickém kraji vykazuje slibný růst a v současné době se nachází na 165 000 m2 průmyslových prostor třídy A k pronájmu. Další růst však závisí na investicích do dopravní infrastruktury v regionu a na novém územním plánování. Obecně zájem o průmyslové nemovitosti v Česku trvá a stejně tak i tempo stavební činnosti zůstává vysoké. Celkový objem prostoru ve výstavbě dosáhl na konci Q3 2017 v České republice 689,800 m2, což představuje rekordně vysoké číslo. Oproti předchozímu rekordu z 2. čtvrtletí je o dalších 20 % vyšší. S tím souvisí i vysoká míra obsazení skladových prostor. Díky silné poptávce celková míra neobsazenosti industriálních nemovitostí v České republice v minulém čtvrtletí klesla na jednu z historicky nejnižších úrovní – aktuálně dosahuje 3,6 %.

Přečtěte si také

Back to top button