Logistika a sklady

Raben byl oceněn v soutěži Logistický projekt roku 2017 za unikátní řešení sauny, v níž dozrávají bonbóny Skittles

Společnost Raben Logistics Czech získala v národním kole soutěže Logistický projekt roku 2017 druhé místo unikátním projektem dedikovaného skladu se speciální saunou, v níž dozrávají bonbóny Skittles pro společnost Wrigley Confections ČR.

Česká logistická asociace, člen Evropské logistické asociace, udělila druhé místo v soutěži Logistický projekt roku 2017 společnosti Raben Logistics Czech za řešení technologicky náročného dedikovaného skladu se speciální „saunou“, v níž „dozrávají“ bonbony Skittles za účelem získání požadované měkkosti.
 
„Děkuji všem zaměstnancům, kteří se na přípravě i implementaci náročného řešení pro našeho klienta podíleli. Cena patří jim všem. Je to pro nás důkaz, že patříme ke špičce v logistickém segmentu, a za to vděčíme jak zaměstnancům firmy, tak našim partnerům, kteří v nás věří,“ řekl generální ředitel Raben pro Českou republiku a Slovensko Jakub Trnka.
 
Raben sklad postavil v blízkosti továrny v Poříčí nad Sázavou. Situován je co nejblíže továrně Wrigley Confections ČR a v provozu je nonstop. Bonbóny se svážejí rovnou z výrobní linky. Kromě finálního zboží zde Raben skladuje také suroviny a balící materiál pro tyto produkty.
 
„Oceňujeme unikátní řešení projektu, i to, že byl postaven přímo na míru klienta. Jsme velmi rádi, že jsme mezi oceněnými mohli přivítat právě českou pobočku skupiny Raben Group,“ řekl viceprezident České logistické asociace Miroslav Rumler.
 
Oceněno bylo i odpovědné řešení k životnímu prostředí, protože dvoukomorovou saunu lze vytápět pouze půl roku, pokud to dovolí objem v dané sezóně.
 
Hlavním důvodem, proč sklad se saunou vznikl, byl neustálý růst výroby v továrně Wrigley v Poříčí nad Sázavou a s tím spojená potřeba rozšíření kapacity skladu. Při hledání logistického partnera padla volba na Raben Logistics Czech a ten nabídl klientovi, že mu vyhoví i ve specifické potřebě externího skladu se speciální saunou.
 
„Společnosti Wrigley a Mars jsou celosvětově známé svými vysokými požadavky na bezpečnost a kvalitu potravin. Oceňujeme, že jsme ve společnosti Raben našli partnera, od něhož dostáváme služby ve vysokém standardu, které přesně vyhovují našim obchodním potřebám. Jsme nadšeni, že unikátní projekt ocenili hodnotitelé této renomované soutěže,“ řekl Marek Peterka ze společnosti Wrigley Confections ČR.
 
Společnost Wrigley nyní disponuje kapacitou až 4000 paletových míst, což je nárůst téměř o 50% v porovnání s řešením u předchozího poskytovatele logistických služeb, a o více než 30% zvýšila počet nákladních vozidel, která mohou nyní vyjíždět denně v režimu non-stop. To je naprosto zásadní pro továrnu v Poříčí nad Sázavou a její budoucí plánovaný růst.
 
Mimochodem, většina bonbónů v barvách duhy, která dozrávají v sauně v Poříčí nad Sázavou, putuje z Čech nejen do všech evropských zemí v čele s Velkou Británií, ale také například do Jihoafrické republiky.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button