Logistika a sklady

DACHSER letos rostl v kontraktní logistice

Mezinárodní logistický provider DACHSER Czech Republic avizuje úspěšný obchodní rok 2017.

Společnost letos odbaví přes milion zásilek o celkové tonáži více než 540 tisíc tun a posilovala zejména v oblasti kontraktní logistiky. Za rok 2017 očekává nárůst obratu o 9 procent na přibližně 2,6 miliardy korun.
 
„Velmi nás těší, že společnost trvale organicky roste,“ říká Ing. Petr Kozel, generální ředitel DACHSER Czech Republic, a.s., a dodává, „v letošním roce jsme se věnovali zejména kontraktní logistice, ale také ještě lepší integraci pozemních přeprav s dalšími druhy přepravy. Tomu odpovídají i nově zavedené linky pozemních přeprav s napojením na mezinárodní letecké a námořní trasy.“
 
Sběrná služba
Sběrná služba společnosti DACHSER je založená na přímých denních linkách a strategicky umístěných pobočkách. Z téměř 90 přímých linek z České republiky je tradičně nejčastějším cílem Německo, další exportní destinace jsou potom v porovnání počtu odbavených zásilek nejčastěji ve Francii, Itálii, Slovensku, Polsku a Rakousku. Společnost však provozuje linky také do vzdálenějších evropských zemí, například do Španělska či Dánska. V letošním roce rozšířil DACHSER Czech Republic svoji síť o další nové linky s cílem posílit napojení na interkontinentální přepravy. „Naše nové linky do Hamburku a Frankfurtu nad Mohanem vytvářejí výborné podmínky pro export nebo import českých firem do vzdálených destinací, ať už letecky nebo námořní cestou. Jsou plně v souladu s naší strategií Interlocking, jež propojuje všechny druhy přeprav v naší globální síti,“ vysvětluje Ing. Jan Polter, MBA, obchodní a marketingový ředitel DACHSER Czech Republic.
 
Kontraktní logistika
Nejvíce společnost posilovala v kontraktní logistice. Získala nové zakázky v oblasti skladování a služeb s přidanou hodnotou a nárůst zaznamenala i u stávajících zákazníků. „V kontraktní logistice disponujeme hlubokým know-how, které sdílí všechny pobočky v naší síti. Každé nové řešení na míru z jednoho konce Evropy může být a je aplikováno i pro další DACHSER zákazníky,“ objasňuje Jan Polter.
Kontraktní logistika zahrnuje celé spektrum logistických služeb. Optimálně spojuje distribuční a nákupní logistiku se skladováním a službami s přidanou hodnotou a poradenstvím. Skupina DACHSER disponuje pro tyto účely 197 skladovými prostorami po celé Evropě, které nabízejí až 2,1 milionu paletových míst. Každý den přichází do skladů přibližně 22 tisíc objednávek. DACHSER pro tyto účely používá a testuje inteligentní a trvale udržitelné skladové technologie, ať už v oblasti automatické identifikace či manipulační techniky. Pro modelování a plánování skladových operací začal využívat i virtuální realitu. V České republice společnost disponuje více než 56 000 m2 skladové plochy. Stabilně silná v kontraktní logistice je pobočka DACHSER Břeclav či DACHSER Kladno. Nedávno společnost zahájila v této oblasti spolupráci i se společností OEZ ze skupiny Siemens v Letohradu. 
 
Investice a personální růst
Společnost DACHSER v České republice v letošním roce investovala téměř 45 miliónu korun především do skladové techniky, IT technologií a do vzdělávání, zaměstnanci za rok 2017 absolvovali více téměř 1 500 tréninkových dní. Počet zaměstnanců se navýšil o sedm procent na 513. I nadále pokračuje její spolupráce s projektem Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu, který podporuje osoby se zrakovým hendikepem.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button