Logistika a sklady

ParcelShopy balíkového přepravce GLS slaví 20 let existence

V Evropě jich je více než 16 000, v Česku jich postupně vyroste 1000.

Nadnárodní balíkový přepravce GLS před 20 lety otevřel svůj první ParcelShop. Dnes jich po celé Evropě spravuje již přes 16 000. Smluvně zajištěná výdejní a podací místa provozovaná majiteli malých a středních obchodů se těší velké oblibě. Zákazníci využívají ParcelShop, který mají v dojezdové vzdálenosti jen několika minut, a majitelé obchodů jsou rádi za nové zákazníky.
 
Podání nebo vyzvednutí zásilky ve velmi krátké vzdálenosti od pracoviště nebo domova a žádné fronty. To je hlavní důvod, proč se počet ParcelShopů společnosti GLS za 20 let rozrostl na dnešních zhruba 16 000. „ParcelShop je velmi prospěšná symbióza tří stran. Veřejnost získává rychlou a pohodlnou službu v místě svého bydliště nebo pracoviště, GLS snadnější obsluhu privátní klientely a provozovatel ParcelShopu mimo příjmu z této činnosti hlavně nové potenciální zákazníky, kteří u něj mohou nakoupit,“ uvádí Pavel Včela, ředitel společnosti GLS Česká republika, a dodává: „Zavedený systém se za uplynulé roky velmi osvědčil, počet ParcelShopů stále roste. V Česku jich momentálně provozujeme přes 150 a neustále přijímáme do sítě nové spolehlivé partnery, kteří nám pomohou zlepšit dostupnost našich služeb. Upřednostňujeme zejména obchody na dobře dostupných místech, s dobrým jménem v dané lokalitě a s dlouhou prodejní dobu.
 
GLS zprovoznila svoje první partnerské výdejní a podací místo v roce 1997. Na českém trhu GLS používá anglický název ParcelShop, stejně jako ve většině evropských zemí. V Německu ho ale naleznete pod jménem PaketShop, v Maďarsku je nazýván CzomakPot. 

Přečtěte si také

Back to top button