Logistika a sklady

Prologis zahajuje výstavbu dvou budov na ploše 62 325 metrů čtverečních v Prologis Park Nitra

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, dnes oznámil, že zahájil výstavbu dvou budov ve zcela novém Prologis Park Nitra na Slovensku. Očekávané dokončení obou je naplánováno na druhé čtvrtletí roku 2018.

Prologis Park Nitra nabídne celkovou budoucí pronajímatelnou plochu 95 000 metrů čtverečních. Nachází se vedle nového výrobního závodu Jaguar Land Rover, který je aktuálně ve výstavbě. Moderní logistické nemovitosti parku a jeho prvotřídní lokalita se ukazují být pro místní i globální dodavatele výrobců originálních dílů natolik atraktivní, že si 34 000 metrů čtverečních z celkové plochy 62 325 metrů čtverečních již nyní předpronajímá šest zákazníků. 15 600 metrů čtverečních je pak předmětem nabídky dalším šesti zájemcům, z čehož plyne, že si zákazníci zajistili už 80 procent plochy obou budov.
 
„Prologis Park Nitra bude cenným přírůstkem do našeho rostoucího portfolia na slovenském trhu, kde nám patří pozice předního poskytovatele logistických nemovitostí,“ řekl Martin Polák, senior viceprezident a ředitel Prologis pro region střední a východní Evropy. „Naše slovenské portfolio je 100procentně pronajaté. Tato výjimečně vysoká poptávka vychází ze schopnosti flexibilně reagovat na specifické potřeby našich zákazníků v oblasti logistiky a poskytovat pokročilá řešení a bezkonkurenční služby v rámci správy nemovitostí.“
 
Prologis Park Nitra je situovaný v blízkosti výrobního závodu společnosti Jaguar Land Rover, přibližně 100 kilometrů východně od Bratislavy v dosahu dálnice R1. Jeho umístění nabízí excelentní přístup nejen do v budoucnu sousedního automobilového závodu, ale také do hlavního města Slovenska a dále do Rakouska, Německa, České republiky, Polska a Maďarska.
 
Prologis aktivně působí ve čtyřech zemích střední a východní Evropy. S portfoliem o rozloze 4,7 milionu metrů čtverečních v tomto regionu zastává pozici vedoucího poskytovatele distribučních nemovitostí (k 30. červnu 2017).
 

Přečtěte si také

Back to top button