Logistika a sklady

P3 Žilina expanduje spolu se svými klienty

Logistické centrum zdvojnásobilo rozlohu na 28 000 m2.

P3 dokončilo pátou fázi expanze žilinského parku. Logistické centrum P3 Žilina se rozrostlo o více než 12 500 m2 prostor určených pro skladování a výrobu. Ty jsou určeny nejen pro nové zákazníky, ale zejména pro růst těch stávajících. „Naše zákazníky vnímáme jako dlouhodobé partnery. Nové haly BTS (Built To Suit) kopírují nejen jejich potřeby, ale i rostoucí trendy v logistice na Slovensku,“ říká Peter Jánoši, ředitel P3 pro Slovensko. 
 
K plánovanému rozšíření přistoupila společnost P3 ještě koncem minulého roku. „Budovu DC2 s rozlohou 8 400 m2 jsme dostavěli v časovém plánu a nedávno jsme zkolaudovali i dostavěnou budovu DC3, s celkovou plochou 4 200 m2,“ popisuje Jánoši.  Pro nové klienty má P3 Žilina připravené volné prostory k pronájmu o rozloze 4 296 m2.
 
„Potřeby našich klientů neustále rostou a my musíme růst spolu s nimi,“ tvrdí Jánoši. Poukazuje tak na rostoucí trendy v oblasti logistiky na Slovensku. Vedle výborné polohy parku P3 Žilina a dobrého napojení na infrastrukturu, oceňují existující klienti i flexibilní přístup P3. Dobrým příkladem je dlouhodobý klient DB Schenker, kterému P3 pomohla už při dvou expanzích a s nímž spolupracuje i v České republice. DB Schenker aktuálně rozšiřuje své působení v P3 Žilina na ploše 7 585 m2 skladových prostor a 371 m2 kancelářské plochy. Do nové haly s rozlohou 4 125 m2 se přestěhoval nejstarší nájemce parku Albatros Logistics, specialista na logistiku elektroniky a součástek pro automobilový průmysl. Rozrostl se z původních 3 000 m2 v roce 2012 na současných 4 125 m2 skladových prostor a 235 m2 kanceláří. „Naše původní strategie spekulativní výstavby v této lokalitě se ukázala jako velmi úspěšná, rozšíření prostor sloužilo primárně pro rychlé pokrytí potřeb našich stávajících zákazníků,“ vysvětluje Jánoši.
 
Dalšími dlouhodobými nájemci v P3 Žilina jsou společnosti DHL Parcel Slovensko, jíž P3 v roce 2015 předala nové distribuční centrum s rozlohou 2 382 m2 a 402 m2 kancelářských prostor, Geis Group s pronajatou plochou 2 400 m2 a francouzská logistická skupina GEFCO, která si v P3 Žilina pronajímá 739 m2 skladových ploch a 216 m2 kanceláří.
 
P3 v žilinském parku aktuálně spravuje tři špičkové haly kategorie A s celkovou plochou více než 28 000 m2. Haly v parku P3 Žilina jsou vybavení moderním systémem ventilace, mají zvýšenou tepelnou izolaci střechy i úsporné inteligentní LED osvětlení. Budovy jsou zároveň připravené na další rozšíření prostřednictvím dvoupodlažních vestaveb. Přizpůsobena byla jak konstrukce, tak i přípojka vody a kanalizace.
 
O P3 Žilina
Celková rozloha parku P3 Žilina je 90 000 m2. Nachází se na severozápadním Slovensku v blízkosti českých a polských hranic. Leží přímo na u E50, jedné z hlavních východo-západních tras, 10 km od připojení na E75, což je hlavní trasa spojující jih a sever Evropy. To umožňuje snadný přístup na celé Slovensko a do značné části střední Evropy. Obě trasy jsou navíc neustále modernizované. Výstavba P3 Žilina začala v roce 2012 a v současnosti nabízí prostory pěti mezinárodním společnostem Albatros Logistics, DHL Parcel Slovensko, DB Schenker, Gefco a Geis Group.
 

Přečtěte si také

Back to top button