Logistika a sklady

Yvan Bourgnon s podporou společnosti GEFCO úspěšně proplul severozápadní cestou

Skupina GEFCO Group, globální hráč v průmyslové logistice a evropská špička v logistice hotových vozidel s hrdostí podpořila mořeplavce Yvana Bourgnona v jeho unikátním sportovním závodu Bimedia, při němž na svém sportovním katamaránu absolvoval trasu z Aljašky do Grónska tzv. severozápadní cestou uprostřed arktického ledu.

Svou dobrodružnou plavbu začal Bourgnon 13. července v Nome na západním cípu Aljašky. Do cíle, města Nuuku (Grónsko) na východním pobřeží Davisovy úžiny dorazil mořeplavec 22. září. Společnost GEFCO, která celý unikátní projekt podpořila, těší, že se Yvan Bourgnon po 70-denní plavbě, během níž urazil téměř 7 500 km chladnými vodami Atlantského a Tichého oceánu, znovu setkal se svou rodinou.
 
Přeprava sportovního katamaránu Yvana Bourgnona, kterou společnost GEFCO zajistila, vyžadovala výjimečné nároky na dopravu s využitím nadměrných a bezpečnostních řešení včetně využití zvláštních zvedacích a manipulačních prostředků. Koordinace transkontinentální námořní a letecké přepravy a souvisejících operací byla pro přesné zvládnutí logistických činností klíčová. Právě kvůli znalostem složitých multimodálních transferů si pro přepravu svého katamaránu zvolil Yvan Bourgnon společnost GEFCO. Ta zajistila logistickou podporu a přepravila jeho katamarán z přístavu v Antverpách (Belgie) do Nome v krátkém čase a umožnila mu tak vyplout právě v období tání ledu, jediném možném čase pro absolvování unikátní trasy.
 
Společnost GEFCO je hrdá na to, že svým know-how mohla podpořit Yvana Bourgnona při jeho výjimečném dobrodružství, v němž se též zrcadlí některé z hodnot logistické skupiny, jako jsou tah na branku, motivace k plnění výzev, vysoká provozní kvalita, flexibilita a řízení rizik tak, aby vše maximálně vyhovovalo požadavkům zákazníka.
 

Přečtěte si také

Back to top button