Logistika a sklady

Panattoni Park Prague Airport II roste

Novým nájemcem je společnost Panalpina.

Švýcarská logistická společnost Panalpina slavnostně otevřela novou halu v Panattoni Parku Prague Airport II u Pavlova a představila ji svým klientům. Budovu o velikosti 6 700 m2 předal nájemci již koncem loňského roku průmyslový developer Panattoni Europe. Nový sklad společnosti Panalpina je součástí větší haly o velikosti 10 000 m2. Na začátku září zároveň začala v Panattoni Parku Prague Airport II spekulativní výstavba další průmyslové haly.
 
„Společnost Panattoni Europe nám nabídla špičkové industriální prostory v ideální lokalitě s vynikající dopravní infrastrukturou, proto bylo naše rozhodování rychlé a snadné. Jde o další důležitý milník v rámci našeho rozvoje v České republice,“ řekl Robert Sgariboldi, Country Manager společnosti Panalpina.
 
„Haly v Panattoni Parku Prague Airport II rostou jako houby po dešti. Před rokem jsme otevřeli logistické centrum společnosti DSV a krátce na to jsme vybudovali druhou budovu, pro kterou se nám podařilo velice rychle nalézt nájemce. V těchto dnech navíc začínáme budovat další halu na spekulaci a již se nám hlásí první zájemci z řad logistických i výrobních společností. Považujeme to za skvělou zprávu a potvrzení, že model spekulativní výstavby v této lokalitě funguje,“ uvedl Pavel Sovička, generální ředitel společnosti Panattoni Europe pro Českou a Slovenskou republiku.
 
„Pro nás je důležité i to, že čilý stavební ruch nijak nenarušuje životní prostředí místních obyvatel. Průmyslový park je od obce oddělen dálnicí D6 a haly projektujeme s maximální výškou pod úroveň této komunikace, takže jsou dokonale ukryté. Vloni jsme navíc v Pavlově otevřeli důležitý obchvat pro tranzitní dopravu,“ doplňuje Klára Sobotková, obchodní ředitelka Panattoni Europe pro Českou republiku a Slovensko.
 
Developer Panattoni Europe si zakládá na pověsti dobrého souseda ve všech regionech, v nichž působí. Průmyslové parky buduje s ohledem na životní prostředí a zároveň podporuje lokální infrastrukturu doprovodnými investicemi. Obce tak rostou souběžně s průmyslovými zónami. Také díky tomuto přístupu se stala společnost Panattoni Europe největším developerem Evropy.
 
Panattoni Park Prague Airport II se nachází nedaleko obce Pavlov na Kladensku v blízkosti pražského letiště a exitu 7 rychlostní silnice D6 na Karlovy Vary. Jde o komerčního následovníka již úspěšně zaplněné průmyslové zóny Panattoni Park Prague Airport I
u Dobrovíze.
 

Přečtěte si také

Back to top button