Logistika a sklady

GLS otevřela dvě nová depa a navyšuje kapacitu o 30 %

Přepravní společnost GLS posiluje svoji síť v České republice. V červenci zprovoznila dvě nová regionální depa, v Klatovech a v Šumperku.

V Česku tak nyní disponuje v odvětví expresní balíkové přepravy nejhustší sítí 19 dep. K letošnímu plánovanému posílení celkové odbavovací kapacity o 30 % přispěje i rozšíření stávajících poboček a centrálního překladiště.
 
Zrychlení služeb v klatovském a šumperském regionu
Nové klatovské depo sídlí v průmyslovém areálu v místní části Luby u hlavní silnice na Železnou Rudu. Lepší doručovací a svozové časy mohou nyní očekávat zákazníci na Klatovsku, Domažlicku a v okolí Boru. Nové depo v Šumperku vzniklo úpravou areálu bývalé prodejny stavebnin ve Vikýřovické ulici. Zrychlení balíkové přepravy zajistilo oblastem v okolí měst Zábřeh, Bruntál, Krnov, Jeseník nebo Hanušovice. Lepší a rychlejší logistické služby pocítí šumperský region zejména v zimním období, kdy dopravu komplikuje sníh.
 
Nová depa přinášejí do příhraničních regionů flexibilnější a spolehlivější balíkovou přepravu nejen pro nakupující na e-shopech. Dopravně komplikovaný nejsevernější výběžek Moravy v tomto ohledu zaznamená výrazné zlepšení včetně možnosti pozdější nakládky. Rychlejší přístup do české i celoevropské sítě GLS pomůže zdejším podnikatelským aktivitám,“ dodává Pavel Včela, ředitel společnosti GLS Česká republika.
 
Nová depa budou přínosná i z hlediska ekologie
Nové depo je pro region ekologickým přínosem v podobě menšího objemu vyprodukovaných emisí skleníkových plynů díky kratším doručovacím trasám, které se nyní zkrátily až o 50 kilometrů. GLS tímto krokem dále pokračuje ve svém ekologickém programu GLS ThinkGreen, jehož cílem je co nejvíce šetrný přístup k životnímu prostředí.
 
Rozšíření stávajících poboček
Kromě nových dep posiluje společnost GLS svoji síť v Česku také modernizací a zvětšováním stávajících regionálních poboček i centrálního překladiště. Do nové haly se letos nastěhovalo depo Brno,  Milevsko i depo Ostrava, které společně s depem Praha-sever získaly i novou dopravníkovou technologii.. Rozšíření prostor a technologické inovace zaznamenalo i centrální překladiště v Jihlavě a dalších 7 dep.

Přečtěte si také

Back to top button