Logistika a sklady

DB Schenker staví obří ostrovní logistické centrum pro Mercedes Benz

Logistická společnost DB Schenker a provozovatel přístavu Duisburger Hafen AG položili základní kámen logistického centra v přístavu v německém Duisburgu.

V hale o rozloze 100 000 m2 plánuje DB Schenker konsolidovat, balit a rozesílat komponenty pro výrobu a náhradní díly pro celosvětovou výrobu dodávek Mercedes Benz.
Slavnostního poklepání na základní kámen se zúčastnil Erich Staake, předseda představenstva duisport Group, Dr. Thomas Böger, člen představenstva DB Schenker Německo, starosta Duisburgu Sören Link a za Daimler AG Dr. Jörg Homering, manažer logistiky Mercedes-Benz divize dodávkových vozů.
 
Nové centrum poutá pozornost nejen svou rozlohou, ale také bezkonkurenční strategickou polohou. Po tom, co Daimler a DB Schenker oznámili uzavření spolupráce na zajištění logistiky součástek pro výrobu a náhradních dílů, poskytl duisburský přístav plochu o obří rozloze 100 000 m2 na ostrově Mercatorinsel na řece Ruhr. Logistické centrum je přímo napojeno na silniční, železniční a námořní dopravní síť.
 
V následujících měsících v rámci první fáze výstavby vyroste 25 000 m2 skladovacích prostor a 1 500 m2 kancelářských ploch. Lokalita má velký potenciál pro další výstavbu a místo je zajímavé i díky bezprostřední blízkosti námořního překladiště, ze kterého kontejnery putují do celého světa.
 
Projekt logistického centra v duisburském přístavu je výsledkem naší dlouholeté spolupráce se společností Daimler. Do obřího projektu se můžeme pustit díky velmi slibnému konceptu, dobré znalosti procesů a výbornému napojení na jeden z hlavních dopravních uzlů. Věříme, že projekt logistického centra v Duisburgu je dalším významným krokem vpřed v rámci rozvoje naší kontraktační logistiky,“ říká Dr. Thomas Böger, člen představenstva DB Schenker Německo.
 
V první fázi projektu vytvoříme přibližně 200 nových kvalifikovaných pracovních míst v duisburském přístavu, to přispěje k upevnění naší role největšího zaměstnavatele v rýnsko-ruhrské konurbaci,“ vysvětluje Joachim Stern jednatel divize logistiky pro rýnský region Schenker Německo.
 
Dr. Jörg Homering, manažer logistiky Mercedes-Benz divize dodávkových vozů dodává: „Položení základního kamene vnímáme jako další milník v naší dlouholeté spolupráci s DB Schenker. Strategicky výhodná poloha v duisburském přístavu spolu s bezkonkurenční dopravní dostupností a krátkou vzdáleností do dalších logistických skladů v Německu podpoří rozvoj našeho globálního podnikání.”

Přečtěte si také

Back to top button