Logistika a sklady

DB Schenker zkracuje doručování zásilek díky zjednodušeným celním postupům

Méně administrativy a záruka rychlého celního odbavení – to jsou hlavní důvody, které vedou zákazníky k tomu, aby agendu celní problematiky svěřili specialistům z DB Schenker.

Ta nyní úspěšně obhájila odbornou celní certifikaci AEO F. Zákazníci tak mají i nadále záruku přednostního, rychlého a jednoduchého odbavení svých zásilek.
Společnost DB Schenker po pěti letech obhájila celní certifikaci AEO F, který uděluje Celní správa ČR spolehlivým, celní problematiky znalým a finančně stabilním hospodářským subjektům. S ohledem na nový Celní kodex EU, který je platný od loňského roku, nabývá certifikát AEO F ještě více na významu.
 
„Věřím, že jako zkušená certifikovaná společnost v celním řízení a držitel osvědčení Oprávněný hospodářský subjekt dokážeme našim zákazníkům nejen v rámci celního řízení, ale i v dalších logistických službách, nabídnout něco navíc,“ uvádí ředitel společnosti Tomáš Holomoucký.
 
Aby DB Schenker certifikát získal, musel podstoupit šetření auditory celní správy a kontrolu celních předpisů. Po získání certifikátu jsou zásilky přepravované společností DB Schenker přednostně odbavovány a méně častěji kontrolovány. Pokud k celní kontrole dojde, má DB Schenker právo na přednostní kontrolu. To vše s sebou přináší zrychlení přepravy u zásilek určených do/ze zemí mimo EU nebo do/ze zemí se zdlouhavými celními procedurami.

Přečtěte si také

Back to top button