Logistika a sklady

Azkar rebranduje na DACHSER

Mezinárodní logistický provider DACHSER integroval svoji španělskou dceřinou společnost Azkar Group do své evropské sítě pozemních přeprav před čtyřmi roky.

Nyní se národní organizace na Pyrenejském poloostrově přejmenují na DACHSER Spain a DACHSER Portugal.
Rebranding představuje vyvrcholení integračního procesu, který začal v lednu 2013 akvizicí Azkaru společností DACHSER. Obě firmy spolupracovaly již od roku 2007, o rok později DACHSER získal ve svém tehdejším partnerovi pro Španělsko desetiprocentní podíl. „Obě společnosti se k sobě od počátku výborně hodily. Sdílíme stejné hodnoty, máme stejnou podnikovou kulturu a podnikatelské vize,“ vysvětluje Bernhard Simon, CEO společnosti DACHSER. „Díky tomu mohla být integrace rychle a hladce završena. Současně jsme s touto akvizicí každý rok na Pyrenejském poloostrově dosahovali profitabilního růstu.“
Po akvizici DACHSER úzce propojil své pobočky ve Španělsku a Portugalsku se svojí evropskou sítí sběrné služby. Ze 70 denních importních a exportních linek v roce 2013 je to dnes 130 linek, počet zásilek z a do Evropy narostl ve stejném období o 40 procent. Michael Schilling, COO Road Logistics společnosti DACHSER, podtrhuje výhody standardizované evropské sítě sběrné služby: „Kde je napsáno DACHSER, za tím si DACHSER také pevně stojí, na to se naši zákazníci mohou spolehnout. Jednotné procesy, pracovní postupy a pravidla naší sítě stejně jako integrované IT systémy jsou základem pro spolehlivost, bezpečnost a kvalitu našich služeb.“
 
Nově v DACHSER barvách
Rebranding je spojený s dokončením integračního procesu. V budoucnu se národní organizace budou jmenovat DACHSER Spain a DACHSER Portugal. „To bylo naším cílem a impulsy k tomu přicházely od zaměstnanců, managementu i zákazníků,“ potvrzuje Juan Antonio Quintana, Managing Director European Logistics Iberia. „DACHSER síť tvoří základ našeho úspěchu. Nyní hrajeme zcela jinou ligu než před čtyřmi lety a můžeme naše zákazníky podporovat v jejich růstu po celém světě. Proto je logické, že nyní učiníme další krok a budeme na trhu vystupovat také pod značkou DACHSER.“ Pět poboček v Barceloně, Bilbau, Malaze, Portu a Valencii už je rebrandováno v modro-žlutých barvách, další pobočky změní svůj kabát nejpozději do roku 2020. Z dvou tisíců rozvozových aut již dnes jezdí v DACHSER barvách přes 70 procent.
„Společně tvoříme DACHSER a z toho profitují naši zaměstnanci a především naši zákazníci,“ uzavírá Bernhard Simon. „Proto při rozšiřování naší sítě investujeme do pracovních míst, poboček a integrace systémů a procesů. Na Pyrenejském poloostrově nyní otevíráme novou kapitolu společného úspěšného příběhu.“
 
DACHSER na Pyrenejském poloostrově
Ve Španělsku a Portugalsku působí DACHSER se svojí divizí evropských pozemních přeprav European Logistics (dříve Azkar Group) a s divizí Air & Sea Logistics (dříve Transunion) a zaměstnává zde 3 353 lidí v 87 pobočkách. V obchodní oblasti Food Logistics DACHSER v rámci sítě European Food Network spolupracuje od začátku roku 2016 s partnerem Logifrío. Jako jeden z největších poskytovatelů logistických služeb na Pyrenejském poloostrově se společnost DACHSER řadí v pozemních přepravách jako exportně orientovaný tzv. one-stop-shop poskytovatel pro všechny logistické požadavky.  K tomu patří sběrná služba, celovozové přepravy, ale také skladování, služby s přidanou hodnotou a balíkové služby pro segment B2B. DACHSER Spain a DACHSER Portugal získávají nové zákazníky v obchodní oblasti pozemních přeprav mimo jiné i díky speciálním řešením DIY-Logistics a Chem-Logistics. Pro zákazníky z chemického průmyslu bylo v roce 2016 ve 48 pobočkách zřízeno oddělení pro nebezpečné zboží. Jedna pobočka je již ohodnocena systémem SQAS.
Divize letecké a námořní přepravy ve Španělsku a Portugalsku, kterou vede Federico Camañez, Managing Director Air & Sea Logistics Southern Europe, má jedenáct poboček na největších letištích a námořních přístavech a slouží pro napojení na mezikontinentální trhy. K tomu byla v roce 2017 v Madridu zřízená gateway pro letecké přepravy.
V roce 2016 přepravil DACHSER na Pyrenejském poloostrově přibližně 20,5 milionů zásilek o celkové tonáži cca 3 miliony tun a dosáhl obratu okolo 741 milionů euro. Celkově nabízí DACHSER svým zákazníkům ve Španělsku a Portugalsku skladové plochy o velikosti 424 000 m2 s 362 000 paletovými místy.

Přečtěte si také

Back to top button