Logistika a sklady

Platforma pro řízení odběratelsko-dodavatelského řetězce SPOT prošla významným vylepšením

Platforma pro řízení odběratelsko-dodavatelského řetězce SPOT prošla aktualizací, jejímž účelem je vylepšení užitných vlastností včetně detailních přehledů a cílených hlášení.

Poskytovatel komplexních logistických služeb a souvisejících informačních technologií cargo-partner od března 2017 zajišťuje veškeré přepravy pomocí nové verze aplikace SPOT.

Platforma pro řízení odběratelsko-dodavatelského řetězce SPOT byla poprvé spuštěna v roce 2000 a od té doby procházela neustálým vývojem. V roce 2016 byla dokončena rozsáhlá aktualizace, která vedla k přidání celé škály nových vlastností, čímž se celá platforma dostala na úplně novou technologickou úroveň. V říjnu 2016 se vylepšená verze SPOT začala ve společnosti cargo-partner využívat při zajišťování všech silničních přeprav a nyní byla úspěšně dokončena implementace nových modulů i pro leteckou a námořní dopravu. Mezi nové funkce patří panel Dashboard, více přizpůsobitelné nastavení aplikace Communicator, pokročilé možnosti tvorby reportů a zdokonalené vizualizace stavů a nesrovnalostí.
Dashboard
Nový nastavitelný panel Dashboard platformy SPOT zobrazuje uživatelům najednou veškeré důležité informace. Jednoduché vizualizace stavů umožňují snazší a intuitivnější sledování a vyhledávání zásilek. Uživatelé mohou definovat, kdy a jakým způsobem chtějí dostávat upozornění na nesrovnalosti, aby měli své zásilky vždy pod kontrolou. Ředitel nákupu společnosti Istac Promotion, rakouského producenta reklamních materiálů, říká: „Díky platformě SPOT dostáváme vždy nejaktuálnější informace! Oblíbili jsme si zejména panel Dashboard, díky kterému získáme rychlý přehled.“
Communicator
Aplikace Communicator platformy SPOT nabízí efektivní a dobře strukturovanou alternativu ke komunikaci elektronickou poštou.  Nová nastavení aplikace Communicator umožňují snadno a přesně definovat, jaké informace mají jednotliví uživatelé, kteří jsou součástí odběratelsko-dodavatelského řetězce, dostávat. Tím je zajištěna cílená komunikace, což vede i ke snížení administrativní zátěže.
Reporting
Vylepšená verze platformy SPOT nabízí pokročilé možnosti hlášení prostřednictvím cílených dotazů a podrobnější vyhodnocení pohybu zboží, množství objednávek a nákladů včetně statistik výkonnosti. „Platforma SPOT nám pomáhá s efektivním řízením objednávek. A díky SPOT reportům můžeme snadno analyzovat náklady a objemy zásilek,“ říká ředitel nákupu společnosti Fuyao Glass Industry Group Co. Ltd, čínského výrobce skla. Modernizovaná verze platformy SPOT nabízí efektivní tvorbu standardních i personalizovaných reportů a výkonnostních statistik s možností nastavení výjimek.
 
Vylepšení ocení i zaměstnanci
Nový systém SPOT nabízí i řadu výhod, které zaměstnancům společnosti cargo-partner umožňují efektivnější vyřizování objednávek a zvýšení kvality procesů. Díky nastavitelnému panelu Dashboard mohou operátoři účinně plánovat a realizovat přepravy. Povinnosti jsou jasně stanoveny a každý disponent má k dispozici jednoduchý přehled zásilek, za které odpovídá, včetně vizualizací tras a upozornění na všechny blížící se termíny.
Platforma SPOT má v současnosti více než 20.000 registrovaných uživatelů a každoročně je jejím prostřednictvím vytvořeno v průměru 600.000 objednávek přepravy.
O společnosti cargo-partner
cargo-partner je soukromá společnost střední velikosti poskytující komplexní logistické služby a související informační technologie s obzvláštní specializací na leteckou a námořní přepravu. Díky inovativním službám přinášíme našim zákazníkům značné výhody v podobě optimalizace prodeje
a řízení nákupu. Jako integrovaný logistický partner stále objevujeme nové cesty k zákazníkům
a hybnou silou veškerých našich aktivit a dalšího vývoje je nadšení pro kvalitní služby na regionální, národní a mezinárodní úrovni. Skupina cargo-partner úspěšně působí na trhu mezinárodní přepravy
a logistiky již více než tři dekády. Výše obratu společnosti v roce 2016 činila 541 milionů eur a na jejím úspěchu se podílelo více než 2.588 zaměstnanců z poboček po celé západní, střední a východní Evropě, v severovýchodní a jihovýchodní Asii, v zemích Indického subkontinentu a v Severní Americe.
 
O platformě SPOT
SPOT je inteligentní softwarové řešení, které významně zjednodušuje komunikaci, zrychluje tok informací a umožňuje sledovat stav zásob a pohyb zásilek po celé délce dodavatelského řetězce. Od dodávek po výrobu, přepravu, skladové hospodářství a distribuci – SPOT propojuje všechny zúčastněné strany pomocí jedné platformy a zefektivňuje tak výměnu informací a optimalizaci procesů.
Více informací: www.spotworx.com
 

Přečtěte si také

Back to top button