Logistika a sklady

DHL Express začne doručovat zásilky do vlastních úložných boxů DHL Locker

V rámci pilotního projektu je samoobslužný box DHL Locker umístěn v Atriu Flora na pražských Vinohradech.

Společnost DHL Express, přední poskytovatel expresních logistických služeb, představuje moderní, pohodlný a flexibilní způsob, jak si klienti mohou vyzvednout své příchozí expresní zásilky. Nově tak mají klienti DHL Express možnost přesměrovat doručení své zásilky do speciálního úložného boxu DHL Locker. V rámci pilotního projektu je DHL Locker umístěn v Atriu Flora na pražských Vinohradech, po dvou měsících zkušebního provozu rozhodne DHL Express o rozšíření tohoto nového způsobu doručování expresních zásilek i do dalších lokalit. DHL Express je tak první společností poskytující mezinárodní expresní letecké přepravní služby, která v České republice možnost doručení zásilky do úložného boxu nabízí.
 
Klienti DHL Express mohou zažádat o doručení zásilky prostřednictvím DHL Locker v aplikaci ODD (On Demand Delivery), která funguje již od roku 2015 jako e-commerce nástroj pro zvolení jiného data doručení, přesměrování zásilky na jinou adresu či její pozdržení na pobočce v případě dovolené. „Doručování prostřednictvím DHL Locker nás posouvá o další krok blíže potřebám našich klientů, kteří již nemusí čekat na příjezd kurýra, ale naopak si sami zvolí čas vyzvednutí zásilky, který jim nejvíce vyhovuje,“ představuje výhody projektu DHL Locker Luděk Drnec, obchodní ředitel DHL Express pro Českou republiku a Centrální Evropu.
 
Cílem implementace úložných boxů DHL Locker je také vyšší efektivita doručování zásilek především pro soukromé osoby a snížení počtu neúspěšných pokusů o jejich doručení, kdy kurýr nezastihne adresáta na cílové adrese. Ten ji nově uloží do DHL Locker a klient obdrží SMS zprávu s automaticky vygenerovaným unikátní kódem, který následně využije pro otevření dvířek DHL Locker. První DHL Locker je vybaven 21 úložnými schránkami ve třech různých velikostech, kdy do té největší se vejde zásilka o rozměrech až 40x40x60 cm a hmotnosti do 20 kg. Zásilka může být uložena v DHL Locker maximálně jeden týden, přičemž každý den zákazník obdrží SMS zprávu s připomínkou o uložení jeho zásilky v DHL Locker. Pokud si ji přesto nevyzvedne, je zásilka osmý den odvezena kurýrem zpět na pobočku a klient je vyzván, aby kontaktoval zákaznický servis a domluvil si pro něj vhodný způsob doručení. „Do DHL Locker si může zákazník přesměrovat jen zásilku, která je již zaplacená a není na ní žádný celní dluh ani jiný poplatek,“ upozorňuje Pavel Šmejkal, ředitel Network Operations DHL Express pro Českou republiku.
 
V rámci pilotního projektu bylo pro umístění DHL Locker zvoleno Atrium Flora na pražských Vinohradech, a to nejen z důvodu snadné dostupnosti autem či MHD (metro, tramvaj, autobus), ale také díky dlouhé otevírací době, po kterou je DHL Locker přístupný. Zásilku si tak mohou klienti DHL Express vyzvednout ve všední dny i o víkendu od 7 hodin až do půlnoci. Již včera byla prostřednictvím DHL Locker úspěšně doručena první zásilka.

Přečtěte si také

Back to top button