Logistika a sklady

Pátý projekt Panattoni Europe pro Amazon

Panattoni Europe, lídr polského trhu průmyslových nemovitostí, postaví páté distribuční centrum pro společnost Amazon. Novou halu o rozloze 134 200 m2 vybuduje v hornoslezském Sosnovci na jihu Polska. Projekt by měl být dokončen v říjnu letošního roku.

Nové distribuční centrum vyroste u města Sosnovec v regionu Horní Slezsko. Hala zahrnující 135 000 m2bude zasazena do 21hektarového pozemku v blízkosti Panattoni Parku Sosnovec I/II. Distribuční centrum Amazonu v Sosnovci bude vybaveno tzv. výškovým skladovacím systémem a bude sloužit k distribuci obuvi a oblečení do západní Evropy. Budova bude navíc podobně jako předchozí projekty Panattoni Europe pro Amazon navržena na certifikaci BREEAM, která podle stanovených kritérii určí jak je budova šetrná vůči životnímu prostředí. Stavební práce by měly být dokončeny v říjnu roku 2017.
 
“Od roku 2014 investoval Amazon 2,5 miliardy polských zlotých (téměř 16 miliard Kč), vytvořil tisíce pracovních míst s plným úvazkem a prostřednictvím programu Sell on pomohl k obchodnímu růstu stovkám polských prodejců. Velice nás těší, že se stáváme součástí sosnovského regionu. “Jsme připraveni nabídnout konkurenceschopné mzdy, vysoce atraktivní benefity, skvělou pracovní atmosféru a široké možnosti osobního rozvoje v rychle rostoucí globální společnosti. Budeme také úzce spolupracovat s nejrenomovanějšími univerzitami v regionu, abychom přilákali ty nejtalentovanější absolventy, budoucí manažery Amazonu,” říká Steven Harman, šéf evropské distribuční sítě Amazonu.
 
Investice v Sosnovci reprezentuje pátý projekt Panattoni Europe realizovaný pro Amazon v Evropě – dokončené haly byly uvedeny do provozu v Bielanech nedaleko Vratislavi, v Sadech u Poznaně a v České republice (v Dobrovízi u Prahy) a další je ve výstavbě v obci Kołbaskowo u Štětína. Nové centrum pomůže vyjít vstříc poptávce ze strany zákazníků, rozšířit produktovou nabídku a distribucí Amazonu podpořit partnerské prodejce. Robert Dobrzycki, generální ředitel Panattoni Europe: “Nová investice Amazonu v Polsku není důležitá jen pro nás jako developera, ale také pro celý region. Tak obrovský podnik bude mít pozitivní dopad na růst Slezska. Toto je už náš pátý společný projekt, takže v Panattoni Europe jsme nesmírně hrdí na to, že dokážeme splnit požadavky tak inovativního a globální hráče, jakým je Amazon.”
 
Distribuční objednávkové centrum Amazonu bude stát v Sosnovci v ulici Innowacyjna, v blízkosti již existujících průmyslových parků Panattoni Park Sonovec I a II. Hala bude ležet přímo u rychlostní silnice S1 a nedaleko dálnice A4, která umožňuje pohodlné spojení s městy na jihu Polska a v ostatních regionech. Železnice Euroterminal Sławków, která spojuje Evropu, Rusko a Čínu, se nachází ve vzdálenosti asi 10 km odsud. Horní Slezsko také nabízí rychle rostoucí síť moderních silnic a dálnic v blízkosti státní hranice.

Přečtěte si také

Back to top button