Logistika a sklady

Společnost Huawei a koncern Deutsche Post DHL Group uzavřely partnerství v oblasti internetu věcí

Zcela nový způsobu logistiky
může přinést až 1,77 biliónu eur.

Společnost Huawei Technologies, přední globální poskytovatel informačních a komunikačně technologických řešení, a koncern Deutsche Post DHL Group, přední světová poštovní a logistická společnost, podepsaly Memorandum o porozumění o vývoji řady řešení pro dodavatelské řetězce s využitím internetu věcí.
 
Do roku 2025 může internet věcí v globální logistice vygenerovat přidanou hodnotu až 1,77 biliónů eur, a umožnit tak poskytovatelům lépe sledovat a optimalizovat procesy dodavatelských řetězců pomoci nízkonákladových síťových senzorů a zařízení. Na základě podepsaného memoranda budou společnosti Huawei a Deutsche Post DHL Group spolupracovat na inovativních projektech zaměřených na mobilní technologie internetu věcí, které dokáží propojit velké množství zařízení napříč dlouhými vzdálenostmi s minimální spotřebou energie. Díky snadnému přístupu k datům a viditelnosti ve skladových provozech, v nákladní přepravě i v poslední fázi doručovacího cyklu může lepší konektivita přinést ještě jednotnější logistický řetězec.
 
„Výdaje na logistická řešení by se měla do roku 2020 více než zdvojnásobit2 a mnohé logistické společnosti včetně Deutsche Post DHL Group již začaly zkoumat možnosti využití technologie internetu věcí v dodavatelských řetězcích, od dokonalejšího sledování aktiv až po automatizovaně řízená vozidla,“ řekl Dr. Markus Voss, Global COO & CIO, DHL Supply Chain.
 
„Toto memorandum pomůže společnostem Huawei a Deutsche Post DHL Group řešit složité provozní i obchodní problémy, a to především díky kombinaci prvotřídního hardwaru, globální síti, technologii internetu věcí a odborných znalostí v komplexním řízení dodavatelských řetězců.
 
Díky memorandu budou zařízení technologie internetu věcí, experti na konektivitu i síťová infrastruktura dostupné koncernu Deutsche Post DHL Group a pomohou tak jeho snahám o
zavedení lepší detekce a automatizace ve skladování, při nákladní přepravě i ve fázi doručení koncovým zákazníkům. Huawei a Deutsche Post DHL Group budou rovněž spolupracovat na obchodním využití svých inovací, včetně pilotních komerčních projektů v Evropě a Číně.
 
„Společnost Huawei využívá propojení cloudu, sítí a zařízení, díky kterým buduje flexibilní a bezpečnou platformu pomáhající zákazníkům snadno integrovat a vyvíjet aplikace připravené pro konkrétní scénáře poskytování služeb,“ řekl Yan Lida, prezident koncernu Huawei Enterprise Business Group. „Toto partnerství otevírá příležitost ke zlepšení efektivity, bezpečnosti a zákaznických služeb nabízených globálními dodavatelskými řetězci způsoby, které byly dříve neuskutečnitelné, a definuje, jak bude internet věcí v blízké budoucnosti utvářet odvětví logistiky.“
 
První projekt internetu věcí, který společnost DHL vyzkoušela, se týkal spuštění nového centra v Singapuru v hodnotě 90 miliónů eur, které díky zcela automatizované infrastruktuře vyzvedávání a ukládání zásilek pracuje o 20 % efektivněji než při manuálním způsobu.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button