Logistika a sklady

Goodman rozšiřuje dlouhodobé partnerství s Amazonem v Evropě

Skupina Goodman, světový lídr v oblasti vlastnictví, rozvoje a správy průmyslových nemovitostí, posiluje své partnerství se společností Amazon, pro kterou vybuduje 137 000 m2 skladovacích prostor ve dvou logistických centrech v regionu Hauts-de-France.

Součástí projektu bude výstavba nového logistického centra o rozloze 107 000 m2 v Amiens a pronájem dříve vybudovaného skladu o velikosti 30 000 m2 v Lauwin-Planque. Od roku 2006 Goodman Amazonu poskytl více než milion metrů čtverečních logistických nemovitostí.
 
Nové logistické centrum v Amiens, které se nachází mezi Lille a Paříží, poskytne 107 000 m2 skladovacích a kancelářských prostor osvětlených LED diodami. Výstavba bude probíhat od počátku října do září 2017 a Goodman během požádá o certifikaci BREEAM s hodnocením „velmi dobrý.“
 
„Goodman opět prokázal, že je spolehlivým partnerem v oblasti správy nemovitostí, kreativně a proaktivně splnil veškeré naše požadavky, čímž nám umožnil posílit naši logistickou síť ve Francii a zároveň pokračovat ve zlepšování služeb pro naše zákazníky,“ vysvětluje Nicholas Deeks, EU Real Estate Director ve společnosti Amazon.
 
“Amazon je celosvětově jedním z našich největších zákazníků a jsme hrdí, že můžeme pokračovat ve spolupráci, která trvá již více než 10 let,” říká Philippe Arfi, Goodman Country Director pro Francii. „Toto oznámení je dalším milníkem v našem partnerství a potvrzuje naši pozici vedoucího poskytovatele logistických pozemků pro sektor e-commerce.“
 
Amazon prodlužuje nájem ve dvou nemovitostech
Během tohoto roku Amazon obnovil nájemní smlouvy v logistických centrech v Saranu a v Montélimar ve Francii, jejichž rozloha dohromady činí přes 106 000 m2. Obě nemovitosti spravuje klíčový investiční nástroj skupiny Goodman, Goodman European Partnership (GEP), a těží ze zkušeností skupiny Goodman v oblasti správy pozemků a aktiv.
 
„Dohody o prodloužení obou nájemních smluv dokládají kvalitu, flexibilitu a dlouhodobou hodnotu nemovitostí a služeb, které poskytujeme našim zákazníkům, a to i v rychle se měnícím sektoru, jako je e-commerce,“ dodává Philippe Arfi.

Přečtěte si také

Back to top button