Logistika a sklady

Kühne + Nagel a Edgewell vytvoří stovky pracovních míst

V novém skladovacím a distribučním centru společnosti Kühne + Nagel v Modlanech u Teplic najdou již za 6 měsíců práci desítky lidí.

Společnost bude poskytovat logistické služby pro americký Edgewell, výrobce a distributora produktů osobní hygieny. Stavba byla zahájena položením základního kamene a předáním daru Dětskému domovu Tuchlov.
 
Výstavbu logistického centra o rozloze 16 000 m² zahájil symbolický výkop za laskavé účasti senátora
a primátora města Teplic Jaroslava Kubery, starostky obce Modlany Stanislavy Kondrlové, starosty města Krupka PhDr. Ing. Zdeňka Matouše Ph.D., MBA a dalších významných hostů Ústeckého kraje.
 
Kromě tradičních služeb naskladňování, vyskladňování a řízení skladu bude Kühne + Nagel poskytovat i přidanou hodnotu: balení a přebalování zboží, přelepování etiket, výrobu prodejních display materiálů pro obchody či nezbytnou komunikaci s evropskými retailovými zákazníky firmy Edgewell. Společnost bude dále zodpovědná za dosahování vysoké provozní efektivity skladů
a optimalizaci distribuce milionů produktů ročně z Teplic do velké části Evropy.
 
„Těšíme se na nové centrum i proto, že nabídneme práci desítkám lidí,“ vysvětluje generální ředitel Kühne + Nagel ČR Ing. Pavel Šepák. „Kühne + Nagel poskytuje logistické služby v Česku již 25 let a naši zaměstnanci u nás pracují většinou mnoho roků. Osobně jsem velmi rád, že jsme pro naše největší české distribuční centrum vybrali právě Ústecký kraj,“ dodává Ing. Pavel Šepák.
 
Kühne + Nagel plánuje obsadit v první fázi projektu zatím 60 – 70 pracovních pozic jak do administrativy, tak vedoucích provozů, ale převážnou část týmu budou tvořit operátoři, skladníci a řidiči vysokozdvižných vozíků.
 
„Položení základního kamene představuje významnou událost pro Edgewell i pro náš další rozvoj,“ sděluje Volker Ehrhardt, Plant Director Edgewell. „Jde o důkaz naší snahy, pracovního nasazení, trvalého zlepšování kvality, zvýšení dostupnosti produktů a zlepšování on-time dodávek pro naše zákazníky,“ upřesňuje Volker Ehrhardt.
Šek na šedesát tisíc korun předali řediteli Dětského domova v Tuchlově Mgr. Bc. Janu Blažkovi zástupci všech tří společností: Ing. Pavel Šepák, generální ředitel Kühne + Nagel ČR, Helena Suková, vedoucí personálního oddělení za Edgewell a Hendrik Jung, Senior Business Development Manager za CTPark Teplice, kde se sklady nacházejí.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button