Logistika a sklady

DACHSER rozšířil spolupráci se společností Hempel v Maďarsku

Mezinárodní logistický provider DACHSER nově zajišťuje pro společnost Hempel, předního světového výrobce průmyslových barev, distribuci nebezpečnéhozboží sběrnou službou po celém Maďarsku.

Po přímých dodávkách produktů z výroby v České republice se spolupráce rozšířila i na zásobování maďarského trhu z konsignačního skladu Hempelu v Budapešti.
 
DACHSER poskytuje logistické služby společnosti Hempel již od roku 2006 a výrobky distribuuje sběrnou službou po České republice, na Slovensko a do Maďarska. Nově převzal DACHSER v Maďarsku také dodávky sběrnou službou z konsignačního skladu Hempelu v Budapešti, který slouží k pokrytí okamžitých potřeb maďarského trhu.Výrobky společnosti Hempel zahrnují barvy pro loďařský průmysl, logistické a průmyslové budovy či stavby dopravní infrastruktury, jako jsou například mostní konstrukce a také vodou ředitelné barvy určené pro interiérové nátěry. Většina výrobního sortimentu musí být přepravována v souladu s Evropskou dohodou o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí (ADR).
 
„Těší nás, že jsme se osvědčili natolik, že nám náš zákazník, společnost Hempel, umožňuje růst společně s ním a rozšířit poskytované portfolio i o další služby v Maďarsku,“ říká Ing. Jan Polter, MBA, obchodní a marketingový ředitel DACHSER Czech Republic a. s., a dodává, „naši kolegové z Maďarska tak navázali na léta úspěšné spolupráce v exportech z České republiky.“
 
DACHSER má v Maďarsku ve městě Pilisvörösvár poblíž Budapešti, nejmodernější sklad pro nebezpečné zboží, splňující SQAS (Systém hodnocení bezpečnosti a kvality) v přepravních a skladovacích službách, a také místní síť sběrné služby je uzpůsobená pro přepravu nebezpečného zboží. „Díky vlastním IT systémům umožňují naše on-line nástroje kontrolu kompatibility zboží přepravovanéhov jedné soupravě azároveň nabízí i vysoký uživatelský komfort pro zákazníky, ať už jde osnadné zadávání zakázek na přepravu nebo sledování zásilek v reálném čase. To všechno samozřejmě využívá i Hempel pro tzv. národní distribuci po celém Maďarsku,” vysvětluje Jan Polter.
 
„Společnost DACHSER je pro nás partnerem, který realizuje naše představy o kvalitních logistických službách přesně tak, jak jsme se dohodli. Ačkoliv se to nezdá, kvalita a férový přístup jsou na trhu stále nedostatkovým zbožím, proto si spolupráce s DACHSEREM ceníme,“ říkáIng. Alexander Popély, obchodní ředitel Hempel (Czech Republic) s.r.o.
 
Společnost Hempel má v Maďarsku silné zastoupení a její barvy zdobí například fotbalový stadionGROUPAMA ARENA v Budapešti, přístav Gönyü u Györu nebo nově plavecký stadion Dagály v Budapešti. Ten se staví na Margaretině ostrově na Dunaji, jeho fasáda má tvar zlatých vln a příští rok bude hostit Mistrovství světa plaveckých sportů.
 

Přečtěte si také

Back to top button