Logistika a sklady

Prologis v Polsku otevírá druhou budovu s malými obchodními jednotkami

V Prologis Park Chorzów je postaveno 16 000 metrů čtverečních. Ještě před otevřením jsou prostory pronajaty z 60 procent.

Prologis, globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, dnes v Prologis Park Chorzów slavnostně otevřel budovu s malými obchodními jednotkami o rozloze 16 000 metrů čtverečních. Ta je již z 60 procent pronajata. V největším distribučním centru Prologis v Polsku, které dosahuje rozlohy 251 000 metrů čtverečních, se tak jedná o poslední postavenou budovu.
 
Slavnostní otevření, které proběhlo za účasti zástupců místních úřadů, zákazníků a obchodních partnerů, se neslo v duchu motta ‚Zorganizujte obchod podle svých potřeb‘. Toto motto vystihuje výhody zákazníků Prologis pronajímajících si malé obchodní jednotky a kanceláře. Díky schopnosti společnosti zkombinovat vysoce kvalitní kancelářské a distribuční prostory a umístit je pod jednu střechu, lze malé obchodní jednotky snadno přizpůsobit různým druhům podnikání.
 
„Jedná se o druhou budovu s malými obchodními jednotkami v našem polském portfoliu,“ řekl senior viceprezident a oblastní manažer Prologis Polsko Paweł Sapek. „Po úspěchu s pronájmem naší první budovy s malými obchodními jednotkami v Prologis Park Wrocław III před dvěma lety jsme se rozhodli podobně investovat i ve Slezsku. Utvrdili jsme se v tom, že flexibilita kancelářských a distribučních prostor v rámci městských limitů je přesně to, co je pro zákazníky atraktivní. Důkazem je také fakt, že nová jednotka je již z 60 % pronajata,“ dodal Sapek.
 
„Jsme potěšeni, že výstavba poslední budovy v Prologis Park Chorzow proběhla hladce a byla dokončena dle plánu,“ řekl ředitel řízení projektu Prologis Polsko Tomasz Oktaba. „Jde o prvotřídní zařízení tohoto typu v regionu Slezska. Budova s malými obchodními jednotkami byla postavena v souladu se standardy trvale udržitelného rozvoje a prošla procesem akreditace BREEAM,“ doplnil Oktaba.
 
Prologis Park Chorzów je umístěn na západním okraji města Katowice a to hned vedle dálnice A4, která spojuje Ukrajinu a Německo a zároveň leží u křižovatky Gliwice-Sośnica, kde se protínají dva mezinárodní polské dopravní koridory.
 
Prologis je díky svému zapojení ve čtyřech zemích střední a východní Evropy s portfoliem 4,3 milionu metrů čtverečních vedoucím poskytovatelem distribučních nemovitostí v tomto regionu (k 30. červnu 2016).
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button