Logistika a sklady

Skupina Goodman byla po páté za sebou jmenována nejlepším developerem v Evropě

Skupina Goodman, světový lídr v oblasti výstavby, rozvoje a provozu logistických realit, byla magazínem PropertyEU po páté za sebou vyhlášena nejlepším evropským developerem.

Od svého prvního triumfu v roce 2011 skupina Goodman v Evropě vybudovala přes 4 miliony m2 logistických a obchodních prostor v rámci 132 projektů[1], jejichž celková hodnota dosahuje téměř 3 miliard eur.
 
„Naši zákazníci vědí, že jsme jim schopni poskytnout řešení splňující i ty nejnáročnější obchodní požadavky. Ocenění je odrazem jejich důvěry v naši práci. Zákazníky vnímáme jako partnery a spolupráci s nimi prohlubujeme i poté, co byla výstavba objednaných prostor dokončena. Mnohým z nich totiž po celou dobu nájmu poskytujeme služby týkající se správy nemovitostí,“ uvedl Philippe Van der Beken, Goodman Managing Director pro kontinentální Evropu. „Svým zákazníkům se snažíme poskytovat komplexní integrované služby v oblasti vlastnictví, rozvoje i správy nemovitostí. Výsledkem tohoto přístupu je, že se k nám zákazníci vracejí, díky čemuž můžeme dále prohlubovat vzájemnou spolupráci,“ dodal.
 
PropertyEU sestavuje žebříček nejlepších developerů na základě projektů dokončených v minulých třech letech. Díky kvalitě služeb, spolehlivosti a dlouhodobému vlastnictví nemovitostí si skupinu Goodman opakovaně vybraly světoznámé značky jako například Amazon, Zalando, Kuehne+Nagel nebo BMW. S mnohými z nich Goodman spolupracuje také za hranicemi Evropy, v Austrálii, Číně a na Novém Zélandu.
 
Nejvýznamnější partner e-commerce společností v Evropě
Goodman je předním developerem logistických prostor pro evropské firmy v sektoru e-commerce, pro které od roku 2006 rozvinul přes 1,5 milionu m2 užitkových ploch. Většina těchto prostor (1,2 milionu m2)byla vybudována v letech 2009 až 2015. Přibližně 90 % celkového objemu zakázek představovala poptávka ze strany stálých zákazníků. V průběhu zmíněného časového období Goodman dokončil 9 projektů pro Amazon v Německu, Francii a Polsku, 4 projekty pro Zalando v Německu (Erfurtu a Mönchengladbachu), a dva projekty pro Home24 v Německu (Ludwigsfelde a Walsrode).
 
Přeprava a logistika: partnerství s lídry na trhu
Přibližně čtvrtina skladových prostor, které skupina Goodman v letech 2009 a 2015 vybudovala, byla určena dopravním a logistickým společnostem. Ve Francii, Německu, Polsku, Holandsku a ve Velké Británii dokončila 20 různých projektů pro firmy jako DB Schenker, DHL, DSV a Kuehne + Nagel.
 
 
Bohaté zkušenosti na poli automobilového průmyslu
Skupina Goodman má bohaté zkušenosti s rozvojem nemovitostí, které musí splňovat speciální technické požadavky společností působících v automobilovém průmyslu. Mezi tyto požadavky patří budování tunelů a překladišť umožňujících boční vykládání, zajištění skladování nebezpečných materiálů a rozvoj prostor, které slouží pro skladování a zároveň pro jednoduchou výrobu. V období 2009 – 2015 skupina vybudovala víc než 400 000 m2 pro potřeby společností, které působí v automobilovém průmyslu a opakovaně spolupracovala s firmami jako Daimler, Inter-Cars Group a Volkswagen.
 
Nejlepší značka na trhu s nemovitostmi v Evropě
Skupina Goodman nezískala pouze titul nejlepšího developera. V tomto roce byla vyhlášena i nejlepší značkou na trhu s nemovitostmi v Evropě (kategorie developerů). Uvedené ocenění jí udělil European Real Estate Brand Institute. Ten ve spolupráci s více než 48 000 odborníky na evropský trh s nemovitostmi hodnotí potenciál jednotlivých značek a jejich pozici na trhu. Skupina Goodman si uvedené ocenění zasloužila za svou spolehlivost, zaměření na potřeby zákazníků, schopnost plnit termíny a vysokou míru dlouhodobé spolupráce se stálými klienty (v kontinentální Evropě tvoří více než 80 % zákazníků).
 

 

Přečtěte si také

[1] Skupina Goodman byla nejlepším developerem vyhlášena v letech 2011, 2012, 2013, 2014 a 2015. Uvedené údaje (rozloha prostor, celková výše investic a projektů) reflektují aktivity skupiny Goodman od roku 2009 do roku 2015 (období, které bral časopis PropertyEU do úvahy při sestavování každoročních žebříčků).

Přečtěte si také

Back to top button