Logistika a sklady

DB Schenker získal ocenění nejlepšího železničního přepravce v Asii

Logistická společnost DB Schenker si z letošních Asian Freight, Logistics and Supply Chain Awards (AFLAS) poprvé odnesla cenu pro nejlepšího poskytovatele nákladní železniční přepravy. Předávání cen se uskutečnilo v Šanghaji.

DB Schenker byl v minulosti v cenách AFLAS vyznamenán ve všech hlavních logistických kategoriích jako “Nejlepší poskytovatel logistického servisu – nákladní námořní a letecké přepravy” či “Nejlepší silniční přepravce”. Letos poprvé obdržel vyznamenání v kategorii “Nejlepší poskytovatel nákladní železniční přepravy.”
 
“Jsme nadšeni a upřímně poctěni tímto uznáním od zákazníků i odborníků z odvětví logistiky. Získání tohoto ocenění je povzbudivým potvrzením našeho velkého úsilí vloženého do neustálého rozvoje železničních nákladních přeprav. Jsme vděčni našemu týmu za zajištění dlouhodobého výborného servisu zákazníkům v Asii i po celém světě,” řekl Thomas Lindy Sorensen, CEO pro severní a střední Čínu.
 
DB Schenker nabízí železniční přepravní služby spojující Čínu s Evropou, střední Asií, Ruskem a Mongolskem již od roku 2011. Od té doby až doposud logistický gigant neustále pracuje na zlepšování svého železničního servisu z hlediska nákladů, dodacích lhůt a rozsahu služeb tak, aby byl vždy v předstihu před konkurencí. Zatímco v začátcích si zákazníci objednávali celé vlaky, dnes si mohou po železnici s DB Schenker poslat jak jeden kontejner, tak i celou skupinu kontejnerů (FCL), jakož i malé množství kusových zásilek (LCL).
 
Navíc kombinujeme naše železniční přepravy v režimu door-to-door s jinými typy přeprav včetně letecké, silniční a námořní nákladní přepravy. Kromě toho také nabízíme doplňkové služby, jako jsou manipulace těžkých kusů, konzultace k celnímu odbavení, plánování nakládek, konsolidaci zásilek, bezpečnostní služby, ochranu zboží před mrazem, DB Schenker smartbox sledující teplotu, vlhkost a polohu a v případě zájmu také smluvní logistiku,” uvádí Daniel Wieland, senior vice president multimodálních řešení. 
 
„Věřím, že toto ocenění pomůže k dalšímu růstu železničních přeprav kontejnerů z a do Číny. Faktor zkrácení času při použití železnice z Číny je pro naše zákazníky čím dál důležitější a toto ocenění je potvrzením vysoké kvality služeb, které v České republice nabízíme již šestý rok,“ dodává Tomáš Holomoucký, ředitel DB Schenker.
 
Soutěž AFLAS organizuje společnost Cargonews Asia jako ocenění pro organizace, které vynikají v kvalitě servisu, inovacích, řízení vztahu se zákazníky a spolehlivosti. Nominace pro AFLAS zasílá více než 15 000 čtenářů a předplatitelů časopisu Cargonews Asia, proto se ceně také někdy přezdívá „Shippers Choice Awards“. Soutěž se za posledních 30 let vyprofilovala jako hlavní ocenění pro obor nákladní přepravy v Asii. 

Přečtěte si také

Back to top button