Logistika a sklady

FedEx Express otevřel na letišti v Kodani novou základnu pro Skandinávii

Rychlejší dodání a lepší dosažitelnost zákazníků na celém světě se nyní pro zákazníky v Dánsku i dalších skandinávských zemích staly skutečností.

FedEx Express, dceřiná společnost FedEx Corp. (NYSE: FDX), a největší expresní přepravní společnost na světě, dnes oficiálně otevřela novou základnu na letišti v Kodani. Nová základna bude sloužit jako brána pro příchozí a odchozí zásilky pro Dánsko, Finsko, Norsko a Švédsko. Je to již devátá nová základna společnosti FedEx Express ve skandinávském regionu v uplynulých pěti letech.
 
„Skandinávská brána přiblíží naše zákazníky ještě blíže zbytku světa. Spojením kurýrních služeb, celního odbavení, třídění a letecké přepravy na jednom místě ještě více zkvalitníme naše služby v severském regionu. Jsem rád, že gateway je v plném provozu jen něco málo přes rok poté, co jsme tuto investici oznámili,“ uvedl David Canavan, senior viceprezident pro provoz společnosti FedEx Express Europe.
 
„Umístění gatewaye na kodaňském letišti je ideální díky jeho vynikající nákladní dopravní infrastruktuře a blízkosti Švédska,“ dodal Canavan. „Tato základna je významnou součástí naší růstové strategie v Evropě, kde jsme se od roku 2011 rozrostli o více než 100 nových poboček.“
 
Skandinávský region – Dánsko, Finsko, Norsko a Švédsko – v poslední době zaznamenává stálý hospodářský růst a průměrný předpokládaný růst HDP v roce 2016 činí 2 %.
 
Tento rostoucí trend se projevuje také v objemu zásilek přepravovaných společností FedEx Express. Počet zásilek z těchto zemí do zbytku Evropy například od června 2014 do května 2015 ve srovnání s předchozími 12 měsíci vzrostl o více než 24 %. Také ekonomický význam Severní Ameriky vzrostl v souvislosti se Skandinávií poměrně výrazně, když celkový objem zásilek přepravovaných společností FedEx Express ze Skandinávie do Severní Ameriky vzrostl od června 2014 do května 2015 meziročně o 22 %.
 
„Kodaňské letiště má ideální polohu mezi Severní Amerikou a Blízkým Východem a získalo status největšího leteckého nákladního uzlu v severní Evropě. V roce 2015 prošlo letištěm více než 370 000 tun nákladu a díky nové základně FedEx jsme tuto přepravní kapacitu pro následující roky ještě zvýšili. To je dobrá zpráva pro Dánsko i pro letiště Kodaň,“ uvedl Thomas Woldbye, generální ředitel kodaňských letišť.
 
Nová základna s rozlohou 8000 m2 dokáže roztřídit 3300 zásilek za hodinu, odbavit 18 letů FedEx Express týdně, naložit a vyložit 170 kamionů týdně a disponuje flotilou až 36 dodávkových vozů. Na místě bude pracovat přibližně 120 zaměstnanců společnosti FedEx Express. Základna se zachází v nákladní oblasti letiště poblíž mostu Öresund do Švédska.
 
O společnosti FedEx Express
FedEx Express je největší expresní přepravní společností na světě, která rychle a spolehlivě dodává zásilky do více než 220 států a oblastí po celém světě. FedEx Express využívá globální leteckou a pozemní síť k urychlení dodání expresních zásilek v garantovanou dobu se zárukou vrácení peněz.
 
O společnosti FedEx
FedEx Corp. (NYSE: FDX) poskytuje zákazníkům a firmám po celém světě široké portfolio přepravních, online elektronických a obchodních služeb. Společnost s ročním obratem 49 miliard dolarů nabízí integrované obchodní aplikace prostřednictvím provozních společností, které na trhu úzce spolupracují pod uznávanou značkou FedEx. Společnost FedEx se dlouhodobě řadí mezi nejuznávanější a nejdůvěryhodnější zaměstnavatele. Inspiruje svých 340 000 zaměstnanců k naprostému soustředění na bezpečnost, nejvyšší etické a profesní standardy a potřeby zákazníků a komunit. Pro další informace navštivte web news.fedex.com.
 
Letiště Kodaň

Letiště Kodaň (CPH) je největší letiště ve Skandinávii a je jedním z nejdůležitějších dopravních uzlů v severní Evropě. V roce 2013 letiště obsloužilo 24,1 milionů cestujících. Na letišti pracuje přes 23 000 zaměstnanců ze 700 firem. Kodaňské letiště se úspěšně stalo mezinárodním dopravním uzlem, který miliony lidí ze severní Evropy každoročně využívají k cestám přes Kodaň do dalších destinací po celém světě. Přibližně 60 leteckých společností létá z kodaňského letiště do 156 destinací, z toho do 27 destinací na jiných kontinentech. Letiště Kodaň je rovněž největším nákladním dopravním uzlem ve Skandinávii. Každý rok přes toto letiště projde více než 370 000 tun nákladu.

Přečtěte si také

Back to top button