Logistika a sklady

PPL v roce 2015 přepravila rekordních 23 milionů zásilek

PPL zaznamenala díky enormnímu počtu doručených zásilek velmi úspěšný rok.

V uplynulém roce 2015 se totiž společnosti podařilo přepravit více než 23 milionů zásilek, což je nejvíce v historii firmy. Oproti roku 2014 tak přepravce dosáhl 20% nárůstu. V prosinci byl navíc překonán dosavadní rekord z roku 2014 a řidičům se podařilo doručit více než 200 000 balíků během jediného dne.
 
Stejně jako každý rok se nejvytíženějším obdobím staly Vánoce, kdy počet zásilek vzrostl
o 100 % nad průměr běžného roku. Pro přepravní společnosti začíná vánoční období již na podzim, což potvrzují i statistiky PPL. V období od října do prosince firma přepravila více než
7 milionů zásilek. To představuje 30% nárůst se srovnatelným obdobím roku 2014 a zároveň je to největší skok za posledních pět let. V každém z těchto měsíců počet doručených zásilek překročil hranici 2 milionů. Přitom v roce 2014 byl tento mezník překonán pouze v prosinci.
 
Jen za prosinec 2015 bylo adresátům dodáno přes 2,5 milionu zásilek. Nejhektičtější částí tohoto měsíce se stal již tradičně týden před Štědrým dnem.  V těchto dnech PPL přepravila téměř polovinu celkového počtu prosincových zásilek. 
 
Stále oblíbenější jsou nezávislá výdejní a podací místa, tzv. ParcelShopy. Jejich počet v České republice neustále roste. Aktuálně jich je již 847. Již v polovině prosince se tak PPL podařilo překročit svůj plán, tedy zprovoznit 800 ParcelShopů do konce roku 2015.
 
„Těší mě, že ohlédnutí za uplynulým rokem je pozitivní a že jsme více než úspěšně zvládli i náročné vánoční období. Rok 2015 byl pro PPL významný nejen proto, že společnost oslavila 20 let existence na trhu, ale především jsme dokázali dosáhnout rekordních výsledků. Věřím, že stejně úspěšný bude i začínající rok 2016,“ uvedl ředitel pro obchod a marketing PPL Milan Loidl. 

Přečtěte si také

Back to top button