Logistika a sklady

Nová akvizice posiluje pozici Prologis v okolí hlavního města

K Prologis Park Prague-Rudna přibude další budova o rozloze 28 000 metrů čtverečních a 14hektarový pozemek.

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, dnes oznámil, že od Europa Capital koupil Westgate Park Rudna sestávající z distribuční budovy o rozloze 28 000 metrů čtverečních pronajímatelné plochy a přiléhajícího 14hektarového stavebního pozemku.

Nová budova, přejmenovaná na DC18, se stala součástí Prologis Park Prague-Rudna a je v současné době z 52 procent pronajata sportovním prodejcem Sportisimo.  

„Tato transakce je součástí strategie Prologis investovat na prosperujících globálních trzích do vysoce kvalitních budov, které optimalizují podnikání našich zákazníků,“ řekl Ben Bannatyne, ředitel Prologis pro střední a východní Evropu, „rozšíření parku Prologis Park Prague-Rudna během jednoho roku od jeho akvizice je nejen důkazem poptávky v Praze a jejím okolí, ale také ukazuje na schopnost Prologis rozpoznat chytré příležitosti, a vyhovět tak požadavkům našich současných i potenciálních zákazníků.“  

Po této akvizici sestává Prologis Park Prague-Rudna z 18 budov o celkové rozloze 191 000 metrů čtverečních moderních distribučních prostor. Park se nachází 20 kilometrů od centra Prahy, blízko dálnice D5 nabízející pohodlné spojení s Německem a pražským mezinárodním letištěm.  

Společnost je aktivní na trzích pěti zemí střední a východní Evropy a s portfoliem o rozloze 4,2 milionů metrů čtverečních je Prologis vedoucím poskytovatelem distribučních budov ve střední a východní Evropě (k 31. březnu 2015).  

Přečtěte si také

Back to top button