Logistika a sklady

Lidem pomůže nastoupit do práce první nový bus Plzeň – Panattoni park Stříbro

Dvěma desítkám lidí pomůže nastoupit do práce první nový bus Plzeň – Panattoni park Stříbro.

Dvěma desítkám lidí pomáhá od tohoto týdne nastoupit do práce nová autobusová linka spojující obce od Plzně do Panattoni Parku Stříbro v Ostrově u Stříbra v Kostelci. Spoj, který by lidem z tohoto směru umožnil ranní nástup do zaměstnání ve firmách sídlících v zóně, totiž doposud zcela chyběl. Bus proto nově objednává přímo společnost Panattoni Europe ve spolupráci s firmami v parku.
 
„Spuštění nové linky z Plzně přes obce po cestě do Panattoni Parku Stříbro je přímým výsledkem náborových dnů, které jsme v parku pořádali na začátku března. Ty se zaměřily na hledání budoucích zaměstnanců právě z obcí směrem na Plzeň, kterým jsme přislíbili, že pro ně spustíme novou linku veřejné dopravy, která doposud chyběla, což samozřejmě omezovalo jejich možnosti v zóně pracovat,“ vysvětluje Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe Česká republika.
 
Nová autobusová linka vyjíždí každý všední den z Husovy ulice v Plzni po páté ráno a pokračuje přes Vejprnice, Tlučnou, Nýřany a Heřmanovu Huť až do Panattoni Parku Stříbro. Bus sem dorazí ve tři čtvrtě na šest tak, aby lidé s rezervou stihli ranní nástup do práce. Doposud první ranní linka z obcí z tohoto směru přijížděla až o hodinu a půl později.
 
„Prozatím jde o pilotní provoz pro zhruba dvě desítky lidí. Nicméně předpokládáme, že kapacita se bude navyšovat,“ vysvětluje Pavel Sovička a dodává, že do budoucna by se další podobné linky mohly podle zájmu zaměstnanců otevřít i v dalších směrech.
 
V Panattoni Parku Stříbro v současné době působí sedm společností, kdy jen během posledních několika měsíců park přilákal hned tři významné investory. Do zcela nového provozu se rozšířil výrobce automobilových interiérových dílů Ideal Automotive, přišel výrobce nábytku Steelcase; nejnovějším přírůstkem pak bude společnost KION/Linde, která zde staví nový závod na produkci skladových vozíků. Už delší dobu se tu vyrábějí autosedačky pro BMW či Volkswagen Lear; působí tu také výrobce kompresorů GEA a další.
 
Právě díky rozšíření zóny pro tři nové investory, které Panattoni Europe připravila společně s českou skupinou Accolade, získal park ocenění pro průmyslovou zónu roku od agentury CzechInvest a Sdružení pro zahraniční investice – AFI; zónu také ocenila plzeňská Hospodářská komora jako významný investiční počin v Plzeňském kraji.
 

Přečtěte si také

Back to top button