Logistika a sklady

Skupina Geis přebírá polský K-EX

Nadnárodní skupina Geis buduje výrazně svoji síť v Polsku: s podmínkou schválení antimonopolním úřadem přebírá poskytovatel logistických služeb Geis všechny obchodní podíly společnosti K-EX Sp. z o.o.

Společnost disponuje celostátní sítí pro přepravu balíkových zásilek, která zahrnuje 28 poboček.
 
750 zaměstnanců ve 28 pobočkách
K-EX je jedním z velkých poskytovatelů balíkových a kurýrních služeb na polském trhu. Nabízí celoplošný balíkový servis pro firemní zákazníky i soukromé osoby se standardní dobou doručení do 24 hodin. Provoz K-EX zajišťuje celostátně kolem 750 zaměstnanců a cca 1.000 doručujících vozidel. Vedle centrálního překladiště v Mościsku, které leží severozápadně od Varšavy, zajišťuje provoz celostátní sítě dalších 27 poboček v celém Polsku. Sídlo společnosti K-EX je v Kielce.
 
Silní ve střední Evropě
Díky převzetí společnosti K-EX se Geis stává vedoucím poskytovatelem logistických služeb v zemi: přepravní a logistická síť skupiny v Polsku zahrnuje nyní celkem 45 poboček s více jak 1.200 zaměstnanci. Geis tím zároveň potvrzuje svou přítomnost ve střední Evropě: „V Polsku, České republice a na Slovensku nabízíme nyní našim zákazníkům komplexní přepravní (balíkové, paletové, celovozové) a logistické služby,“ uvádí Joachim Fink, jednatel skupiny Geis.
 
Vše z jedné ruky
V České republice a na Slovensku patří skupina Geis k předním firmám na logistickém trhu, a to především v oblasti přepravy balíkových zásilek a vnitrostátní přepravy kusových a paletových zásilek. „Díky akvizici společnosti K-EX můžeme nyní nabízet i balíkové služby také v Polsku,“ říká Michal Martinovič, který je zodpovědný za firmy skupiny Geis v Polsku, v České republice a na Slovensku. „Zákazníci skupiny Geis a K-EX získají nyní celkové portfolio přepravních a logistických služeb z jedné ruky.“
 

Přečtěte si také

Back to top button