Logistika a sklady

P3 slavnostně pokřtila první pilíř nového distribučního centra DHL Parcel Slovensko v parku P3 Žilina

Společnost P3, vlastník, developer a správce evropských průmyslových nemovitostí, oslavila vztyčení prvního pilíře nového distribučního centra v parku P3 Žilina, které staví ve spolupráci s firmou Optima Consulting s.r.o. na míru potřebám logistické společnosti DHL Parcel Slovensko spol. s r.o.

Hala DC2 o velikosti téměř 2 800 m2, která se stane novým distribučním centrem tohoto mezinárodního poskytovatele balíkových přepravních služeb, se bude skládat z 2 382 m2 skladových prostor a 402 m2 kancelářských ploch a bude disponovat zvýšeným počtem bran pro odchozí zásilky. Její výstavba byla zahájena v prosinci 2014 a dokončení je naplánované na duben tohoto roku.
 
„Jsem velmi rád, že rozhodnutí postavit nové logistické centrum pro DHL Parcel Slovensko, která na Slovensku rozšiřuje své portfolio služeb, padlo právě na nás. DHL je náš dlouhodobý klient. V případě DC2 se jedná již o druhou halu, kterou na Slovensku pro tuto firmu stavíme – v roce 2013 jsme pro DHL Express vybudovali na pozemku bratislavského letiště distribuční uzel, který zvýšil operativní kapacitu společnosti na dvojnásobek,“ říká Peter Jánoši, Head of P3 na Slovensku, a dodává „je to pro nás ocenění naší dosavadní spolupráce a potvrzení toho, že rozumíme potřebám našich zákazníků.“ Společnost P3 také v loňském roce postavila nový logistický hub pro DHL Express ve svém parku P3 Prague D8 v České republice.
 
Park P3 Žilina se nachází na severozápadním Slovensku, v blízkosti českých a polských hranic. Leží přímo na silnici E50, jedné z hlavních východo-západních tras, 10 km od přípojky k E75, což je hlavní evropská trasa spojující severní a jižní Evropu. To umožňuje snadný přístup na celé Slovensko a do velké časti střední Evropy.
 
Obě trasy jsou navíc neustále modernizovány. Logistický areál P3 Žilina byl otevřený v roce 2011 a mezi současné zákazníky patří DB Schenker, dopravní a logistická divize společnosti Deutsche Bahn a Albatros Logistics, specialista na logistiku elektroniky a součástek pro automobilový průmysl.
 
 
 

 

Přečtěte si také

Back to top button