Logistika a sklady

Amazon zahájil nábor manažerů do nového distribučního centra v Dobrovízi

Amazon oznámil zahájení náboru zaměstnanců do řídících pozic pro nově budované distribuční centrum v Dobrovízi, jehož otevření je plánováno na třetí kvartál roku 2015.

Mezi prvními kandidáty, které Amazon hledá do svého týmu, je 35 manažerů oddělení logistiky do směnného provozu. Hlavní náplní jejich práce bude vedení a budování týmů zaměstnanců pracujících v některém z hlavních oddělení distribučního centra – příjem, uskladnění, balení či expedice zásilek. Manažeři oddělení logistiky se také zapojí do procesů přípravy a zavádění změn a vylepšování procesů, budou také zodpovědní za spolupráci s kolegy z dalších týmů na optimalizaci a neustálém vývoji postupů a organizace práce.
 
“Jsme nadšeni, že přinášíme další stálá pracovní místa do České republiky a velmi nás těší dosavadní úspěch náboru nových zaměstnanců. V této zemi se nám podařilo objevit úžasné talenty a jsme si jisti, že tu najdeme ještě více kvalifikovaných a zkušených zaměstnanců,” řekl Erwin Brunner, regionální ředitel distribučních center Amazonu.
 
Amazon hledá motivované kandidáty hovořící plynně česky a anglicky se zkušenostmi s řízením lidí. Ideální kandidát má vysokoškolský titul a výhodou jsou zkušenosti s provozem ideálně z oblasti logistiky. Měl by také mít schopnost motivovat spolupracovníky.
 
Úspěšní uchazeči, kteří se připojí k týmu Amazonu jako manažeři oddělení logistiky, získají nadprůměrné platové ohodnocení a akcie společnosti. Dále budou moci využít jednoho týdne dovolené navíc a balíčku benefitů. Amazon také uhradí náklady na stěhování manažerům, kteří se rozhodnou přesídlit z  jiných vzdálenějších regionů České republiky.
 
Jakmile budou přijati, absolvují počáteční tříměsíční školení v jednom z evropských nebo amerických distribučních center společnosti, kde se dozví více o logistických procesech v Amazonu a firemní kultuře. Amazon bude plně hradit náklady na cestu a pobyt v průběhu všech zahraničních stáží.
 
Přijímací řízení se bude skládat z několika telefonických pohovorů a osobních setkání. Hlavním jazykem pohovorů je angličtina. Uchazeč se v průběhu pohovorů setká se zaměstnanci Amazonu v různých pozicích, včetně svých budoucích nadřízených, se zástupci HR oddělení i s provozním týmem z různých zemí a bude mít možnost s nimi danou pracovní pozici prodiskutovat.
 
Seznam všech otevřených pracovních nabídek Amazonu v České republice (neustále rozšiřovaný a doplňovaný) je zde: http://www.amazon.jobs/location/czech-republic. Informace tam najdou i zájemci o pozici manažer oddělení logistiky (anglicky Area Manager).
 
Proces náboru řadových zaměstnanců plánuje Amazon zahájit v průběhu druhého kvartálu 2015. Společnost také hledá kandidáty na IT a HR pozice pro korporátní kancelář, která bude otevřena ve druhém čtvrtletí letošního roku v pražských Dejvicích. Amazon pokračuje s výstavbou distribučního centra v Dobrovízi o celkové rozloze 95 000 m2, které plánuje otevřít ve třetím čtvrtletí letošního roku.
 
Nové distribuční centrum nabídne do tří let od uvedení do provozu stálou práci 2 000 zaměstnanců a dalším 3 000 sezónním. Moderní budova bude disponovat například klimatizací či plně vybavenou jídelnou s vlastní kuchyní. Půjde již o druhou budovu společnosti Amazon v Dobrovízi – v roce 2013 zde otevřela centrum vráceného zboží. 
 

Přečtěte si také

Back to top button