Logistika a sklady

Společnost Lidl si vybrala Iveco pro největší vozový park nákladních automobilů na LNG

Společnost CNH Industrial NV (NYSE: CNHI / MI: CNHI) představuje důležitý krok v prosazování užitkových vozidel na zemní plyn.

Nová spolupráce s italskou pobočkou nadnárodního řetězce supermarketů Lidl (Lidl Italia) spojuje výrobní dokonalost a nejmodernější technologie s cílem dodat ekologické řešení pro logistiku a požadavky dodavatelského řetězce. Od roku 2015 bude společnost Lidl Italia provozovat největší flotilu vozidel na zemní plyn v Itálii prostřednictvím své sítě, jejíž součástí je 570 obchodů.
 
Dosáhne toho používáním 15 nákladních automobilů na LNG (zkapalněný zemní plyn) Iveco Stralis Natural Power. Tyto nákladní vozy jsou vybaveny motory Cursor 8 CNG Euro VI vyráběnými společností FPT Industrial, což je značka CNH Industrial, vyrábějící pohonná ústrojí. Realizace této flotily na LNG je řízena firmou LC3, což přední specialista na logistiku teplotně regulované přepravy. 15 vozidel určených pro Lidl Italia je součástí dodávky 50 vozidel Stralis na LNG, které společnost Iveco firmě LC3 dodá.
 
Zkapalněný zemní plyn se považuje za jedno z „nejčistších“ paliv na trhu, a provozování flotily vozidel na toto palivo má řadu výhod, pokud jde o udržitelnost životního prostředí a ziskovost provozovatele. V porovnání s naftou zemní plyn výrazně snižuje celkový dopad vozidla na okolí (vypouští o 95% méně pevných částic, emise oxidů dusíku jsou nižší o 35% a emise CO2 až o 10%) a má mnohem nižší náklady na provoz, a to o 20%.
 

Přečtěte si také

Back to top button