Logistika a sklady

Prologis pronajal 26 500 metrů čtverečních společnosti DB Schenker v Maďarsku

Pronájem se týká existujících prostor, a navíc bude postavena budova na míru.

Prologis, Inc (NYSE: PLD), globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, dnes oznámil, že podepsal novou smlouvu o pronájmu 26 500 metrů čtverečních v Prologis Parku Budapešť-Sziget se společností DB Schenker, předním poskytovatelem logistických služeb a zároveň svým dlouhodobým globálním zákazníkem.
                                                               
Smlouva zahrnuje pronájem 7 500 metrů čtverečních prostor, které budou postaveny na míru jako nová budova (DC6). Dále bylo pronajato 19 000 metrů čtverečních již existujících ploch v budově (DC4). DB Schenker plánuje v parku konsolidovat veškerou svoji působnost, včetně umístění kanceláře vedení společnosti pro maďarský trh.
 
Nově postavená budova na míru s cross-dockovým zařízením nabídne přístup pro menší nákladní automobily na jedné straně a prostor pro nakládací doky na straně druhé. Dalšími přednostmi nové budovy budou skladové prostory bez sloupů a boční nakládací rampy pro nákladní automobily a dodávky. Zahájení výstavby je plánováno na druhé čtvrtletí roku 2014, dokončení se očekává v posledním čtvrtletí roku 2014.
 
„Se vzestupem e-commerce jsme v blízkosti velkých měst svědky rostoucí poptávky po cross-dockových zařízeních, které umožňují dodávku tzv. na „poslední míli“,“ řekl László Kemenes, viceprezident a country manager společnosti Prologis v Maďarsku, „naše bezkonkurenční pozemky a rozvoj odborných znalostí nám poskytují možnost zákazníkům připravit řešení na míru jejich potřebám v logistice. Pouze Prologis dokázal nabídnout pronájem existující budovy a zároveň novou výstavbu s potenciálem dalšího rozšíření v rámci parku.“
 
Prologis Park Budapešť-Sziget se nachází v průmyslové zóně Szigetszentmiklós, která je součástí dílčího trhu v Budapešti. Park nabízí přímé spojení s národní a mezinárodní silniční sítí prostřednictvím dálnice M0, která poskytuje rychlý přístup k dálnicím M1, M7 a M5, jedná se tedy o atraktivní logistickou lokalitu. K 31. březnu 2014 Prologis vlastní a spravuje přibližně 3,7 milionu metrů čtverečních logistických a distribučních prostor ve střední a východní Evropě.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button