Logistika a sklady

P3 zahájila pro společnost FM Logistic úpravu skladu s regulací teploty v polském areálu PointPark Mszczonów

PointPark Properties (P3), specializovaný investor, developer a správce průmyslových nemovitostí, zahájil vnitřní úpravy skladu DC1 s kontrolovanou teplotou o výměře 11 130 m² v logistickém parku PointPark Mszczonów jihozápadně od Varšavy.

Ty provádí dle požadavků společnosti FM Logistic, která zde uzavřela novou nájemní smlouvu. Budova DC 1 tak bude odpovídat nejvyšším standardům pro skladování a distribuci čerstvých produktů. Generálním dodavatelem je stavební firma Kajima Poland.
 
Piotr Wąs, Leasing and Development Director P3 Polsko, uvedl: „P3 se společností FM Logistic v logistickém parku PointPark Mszczonów udržuje dlouhodobé a úzké vztahy. Využili jsme tuto příležitost – uzavření nové nájemní smlouvy se společností FM Logistic – a zahájili jsme rozsáhlou modernizaci této nejstarší budovy parku tak, abychom ji vybavili nejmodernějším chladicím zařízením pro skladování a distribuci čerstvých produktů v souladu s náročnými technickými požadavky FM Logistic.“
 
FM Logistic je významný mezinárodní poskytovatel logistických služeb se sídlem ve francouzském Phalsbourgu. Společnost se řídí desetiletou obchodní strategii, jejímž cílem je zdvojnásobit velikost firmy prostřednictvím interního růstu a externího rozvoje. V FM Logistic působí přes 17 000 zaměstnanců a celkový obrat společnosti přesahuje 1 miliardu eur.
 
FM Logistic zaměstnává v Polsku přibližně 2 700 osob a patří tak k největším zaměstnavatelům v odvětví logistiky v zemi. PointPark Mszczonów je klíčovou součástí logistické sítě firmy a obsluhuje Polsko a další středoevropské a východoevropské trhy. Úpravy skladu, které P3 aktuálně realizuje, umožní společnosti FM Logistic nabízet špičkové zařízení ke skladování a distribuci potravin nejen v Polsku, ale také v celém regionu.
 
Sandra Wróblewska, Senior Business Development Manager společnosti Kajima Poland, dodává: „Jsme rádi, že jsme součástí projektu na takovém strategickém místě a že dokážeme reagovat na náročné technické požadavky FM Logistic. P3 je rychle rostoucí, hybná síla domácího i celoevropského logistického trhu a naše spolupráce s polským týmem P3 je na mimořádně profesionální úrovni.“
 
PointPark Mszczonów se nachází v průmyslové oblasti, která se stává dynamickým a rychle se rozvíjejícím logistickým centrem v blízkosti komunikace E67 (Varšava–Katovice) a trasy TIR 50, která spojuje dálnici A2 a silnici E77. Park je umístěn pouhých 40 minut jízdy od mezinárodního letiště v Okęcie. Jeho celková rozloha činí 318 00 m², přičemž v současné době je k nájmu k dispozici pouze 6 100 m². V areálu lze vybudovat dalších 230 000 m² prostor na míru (tzv. BTS). Kromě FM Logistic využívají PointPark Mszczonów také společnosti jako např. Fiege, JMP, ID Logistics Polska, Mondi či ND Logistics.
 

Přečtěte si také

Back to top button