Logistika a sklady

Glyn Evans získal akreditaci LEED Accredited Professional

Glyn Evans, vedoucí oddělení projektového managementu společnosti JLL, úspěšně složil zkoušku a získal akreditaci „LEED Accredited Professional“.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) vyvinula americká organizace U.S. Green Building Council v roce 2000. Jedná se o mezinárodně uznávaný certifikát, který vlastníkům a uživatelům prostor pomáhá implementovat zásady šetrného přístupu při navrhování a výstavbě budov i jejich následném provozu a správě.
 
V České republice je v současné době celkem 10 budov označených certifikátem LEED a dalších 35 projektů o tuto certifikaci usiluje. Jako LEED Accredited Professional (LEED AP) bude Glyn Evans řídit procesy certifikace a hodnotit parametry budov v oblastech, jako jsou udržitelné plánování výstavby, úspory vody a energií, výběr materiálu a parametry vnitřního vybavení. LEED certifikace má celkem čtyři úrovně.
 
Glyn Evans k tomu říká: „JLL má celosvětově více než 1500 akreditovaných odborníků na šetrné budovy a dokonce i svou vlastní Univerzitu udržitelného rozvoje, která poskytuje školení a podklady pro to, abychom mohli našim klientům pomáhat stavět, renovovat a vybavovat komerční nemovitosti v souladu s nejnovějšími  postupy. Šetrné budovy se při plánování nové výstavby v České republice stávají standardem.
 
Certifikace LEED je pro rozhodování o implementaci materiálů a procesů šetrných k životnímu prostředí důležitým vodítkem a zároveň dává jistotu mezinárodně uznávaného označení. Poradenství při certifikaci LEED, které jsme schopni poskytnout, doplňuje naše služby z oblasti zprostředkování pronájmu, správy budov a projektového managementu a zaručuje našim klientům, že všechny tyto služby u nás najdou na jednom místě.“
 
Glyn nastoupil do JLL červnu 2011 po sloučení s King Sturge. Glyn má více než 9 let zkušeností s projektovým managementem v různých zemích střední a východní Evropy. Mezi léty 2009 a 2012 byl také předsedou sdružení RICS Česká republika.
 

Přečtěte si také

Back to top button