Logistika a sklady

Firma Gebrüder Weiss provádí přepravu pomoci potřebným

Společnost Gebrüder Weiss v České republice se již léta angažuje v sociální oblasti.

Před nedávnem zajistila bezplatnou přepravu sanitárního zařízení pro sociálně slabé rodiny. Angažovanost v sociální oblasti je pevně zakotvena ve firemní kultuře společnosti Gebrüder Weiss. Dary, sponzorství a bezplatné aktivity jsou neodmyslitelnou součástí charitativní činnosti této mezinárodní dopravní a logistické společnosti.
 
I její jednotlivé pobočky se každý rok angažují pro dobrou věc, a zejména pro lidi, kteří se octli v obtížných životních podmínkách nebo v nouzi. Například česká pobočka společnosti Gebrüder Weiss koncem dubna bezplatně přepravila 22 kusů sprchových koutů rodinám v SOS vesničce v Karlových Varech a v Brně, dále také sdružení ISIS v Olomouci a Sdružení pěstounských rodin v Brně.
 
Tuto pomoc zajišťovala pobočka Gebrüder Weiss ve spolupráci s firmou Sanswiss, která v rámci sponzorství poskytla sprchové kouty, a také humanitární organizací ADRA, působící v oblasti rozvojové pomoci. Šárka Hálová, vedoucí marketingu Gebrüder Weiss ČR, vysvětlila motivaci pro tento projekt těmito slovy: „Pomoc rodinám, které trpí nouzí nebo mají jiné sociální problémy, je jednou z oblastí, které nám nejvíce leží na srdci. Bezplatnou dopravou sprchových koutů pomáháme rodinám zlepšit své životní podmínky.“ 
 
Firma Gebrüder Weiss v České republice spolupracuje se společností ADRA již od června 2013, kdy byla Česká republika a jiné části Evropy postižena povodněmi. Tehdy firma Gebrüder Weiss bezplatně přepravila potřebným rodinám více než 130 tun pomoci.
 

Přečtěte si také

Back to top button